I forbindelse med at han er en av utøverne på TVNorges nye satsing, Mitt Kjøkken Ruler, har trønderen Ingvar Aune startet nettsiden latmat.no

Lik trd.by på Facebook!

- Latmat er rett og slett ei matnettside for hobbykokker. Her finner du mat som er lett å lage, og som smaker veldig godt. Fokuset ligger på å bruke råvarer og ikke posemat med tilsetningsstoffer, konkluderer hobbykokken.

Hege Ranita og Ingvar skal prøve å lage en restaurantopplevelse i et vanlig kjøkken i konkurransen. Foto: TVNorge

Hobbykokkene ruler

Ambisiøse hobbykokker kjemper mot hverandre i det nye programmet som har premiere 28. mars.

- Det var jo veldig stressende, men det ble mye god mat og mange gode opplevelser. Det blir god underholdning, konstaterer 26-åringen.

Nivået på deltakerne i årets sesong har vært høyt, skriver programmet i en pressemelding. Hver uke skal fire par, på hver sin dag, forvandle egne hjem til en fullverdig resturantopplevelse. Tre-retters meny skal lages, og bedømmes av mesterkokkene Ole Martin Alfsen og Christopher Haatuft.

- Flere av deltakerne har imponert oss med et vanvittig høyt nivå, selv om det nok også skal sies at enkelte av dem antakeligvis har fått vel mye ros fra omgangskretsen før de meldte seg på, sier kjendiskokk Ole Martin Alfsen.

I serien er Aune på lag med Hege Ranita Karlstad, som driver bloggen Kulinarisk fanatisme.

Kjendiskokk Ole Martin Alfsen vurderer utøverne i TVNorges nye program. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Protest mot sunnhetshysteri

Nå vil Aune gi folk inspirasjon til å lage god mat fra bunnen av, samtidig som at det er en liten protest mot alle som får et tunnelsyn når det gjelder sunn mat.

- Det er så jævlig hysteri rundt sunn mat og at alt skal være sunt hele tiden. Folk tror at man enten må spise havregryn eller burger på sesam. Det finnes en mellomvei. Så man kan si at det er en protest mot sunnhetshysteriet, sier hobbykokken.

Han forklarer at på kjøkkenet fokuserer han på å lage god mat fra bunnen av. Smør, olje og annen fet mat er hjertelig velkommen på Aunes kjøkken - så lenge det smaker godt.

- Man må tørre å bruke det uten å få dårlig samvittighet.

Denne retten tar 10 minutter å lage og er en perfekt kombinasjon av hva som typisk ligger igjen, etter en tur med fleskbussen over grensa og en samvittighetsrunde i kjøleskapet, skriver Ingvar Aune på nettsiden sin. Foto: Privat

Dama tar oppvasken

Fasinasjonen for å lage god mat fikk Aune fra sin egen far.

- Han er flink til å lage mat. Men nå har jeg passert han greit i kunnskap og teknikk, sier han.

Nå vil han prøve å bruke hobbyen og den nye nettsiden som et springbrett til andre oppdrag.

På kjøkkenet i sin egen leilighet, som han forøvrig fant igjennom TV3-programmet Boligjakten, er det han som er sjefen.

- Her det jeg som lager maten og roter, mens dama rydder opp. Det er en perfekt fordeling, mener han.