Snapchat utvider stadig sine tjenester, og det nyeste er dine egne såkalte geolokasjonsfiltre. Dette er filtrene som til nå har dukket opp i forskjellige byer og land etter hvor du befinner deg.

Lik trd.by på Facebook

Alle kan bruke ditt filter

De nye filtrene kalles On-Demand Geofilters. Tjenesten har ikke kommet til Norge helt enda, men vi har sett på hvordan disse vil fungere.

Du kan designe ditt eget filter og sende det til Snapchat gjennom deres egen side, og deretter velge hvilke områder du må befinne deg i for at du skal få bruke filteret. Man kan for eksempel ha et eget filter for studentstart, bursdager eller på større hendelser som bryllup. Da vil alle som befinner seg innenfor området du har definert kunne bruke ditt filter.

ADVARSEL: Dette «trikset» kan ødelegge Iphonen din

Må godkjennes

Filteret skal så godkjennes for bruk av Snapchat, som selv sier at denne prosessen vil ta en arbeidsdag. Det er ikke klart hvilke krav Snapchat vil ha for å godkjenne filtre.

Ifølge nettsiden theverge.com starter prisene for filtre på 5 dollar, som tilsvarer ca 43 kroner. Områdene man kan definere for bruk av filteret er fra 1850 til 464.000 kvadratmeter. Filtrene har en varighet fra én time til tretti dager, alt etter hva man betaler. Foreløpig er filtrene kun tilgjengelige i USA, Storbritannia og Canada.

GUIDE: Slik får du enkelt tilgang på emojis uten å laste ned noe som helst

NOSTALGI: 14 velkjente SMS-er du ikke har sett siden 2001