Men denne gangen er det ifølge Deadline som en blockbuster TV-serie for Amazon Studios, med Nicole Kidman i rollen som patologen Kay Scarpetta og Jamie Lee Curtis som hennes søster Dorothy.

Kidman og Curtis er også med på produsentsiden, og det er ifølge bransjebladets kilder snakk om to sesonger på åtte episoder hver – som man nå er i sluttfasen med å avtale.

Forfatteren Patricia Cornwell var tidligere kriminalreporter og dataanalytiker ved staten Virginias rettsmedisinske institutt da hun tok fatt på Scarpetta-serien.

Den startet i 1990 med den prisbelønte boken «Postmortem», som på norsk het «Blodig bevis» og var inspirert av den første drapsmannen som ble felt av DNA-bevis. Siden er det blitt 26 bøker, den siste i fjor. En rekke av dem er utkommet på norsk.

Dette har fristet filmbransjen, som dro i gang to forsøk for det store lerretet: Først med Demi Moore som Kay Scarpetta i 1992, deretter med Angelina Jolie i 2009. Begge strandet, men nå er det Jamie Lee Curtis, som er stor fan av Patricia Cornwells forfatterskap, som har lokket Cornwell utpå igjen – men nå for TV-publikummet.