I Viaplays serie «Litvinenko» spiller den britiske skuespilleren David Tennant (kjent fra blant annet «Broadchurch» og «Dr. Who») KGB-agenten Aleksandr Litvinenko, som ble drept etter å ha fått i seg det radioaktive stoffet polonium i 2006.

Dramaserien får premiere på Viaplay 17. januar, og en trailer er klar.

– Som mange andre husker jeg at jeg så bildet av Aleksandr «Sasha» Litvinenko i sykesengen, og jeg leste meg opp på hele historien. Først føltes det som noe tatt rett ut av en James Bond-film, og ikke noe som skjer i den virkelige verden, sier David Tennant via pressemeldingen.

Viaplay-serien følger offiserene fra New Scotland Yard i deres jakt på sannheten bak hendelsene.

«To politifolk blir kalt til University College Hospital i London for å snakke med en alvorlig syk pasient hvis symptomer i starten ikke kan forklares av legene. Pasienten er Aleksandr Litvinenko, en russisk dissident som hevder å ha blitt forgiftet av russiske agenter på direkte ordre fra Russlands president Vladimir Putin», heter det om opptakten.

Mark Bonnar spiller Clive Timmons, mens Neil Maskell spiller Brent Hyatt.

Dramaet følger også kampen til Litvinenkos kone, som spilles av Margarita Levieva. Serien er regissert av Jim Field Smith og innspillingen har funnet sted i London og omegn.