Jakob Godø Nordli startet i høst opp stiftelsen Salieri produksjoner. 18-åringen hadde et ønske om å gjøre noe med kulturtilbudet til ungdom.

- Det er for få kulturtilbud for utøvende kultur for ungdom.  Spesielt prosjektbasert. Jeg ønsker å gi unge talenter mulighet til å jobbe med, og lære av profesjonelle aktører. Det finnes kor, korps og sånt, men få steder hvor flere kulturuttrykk blir satt sammen til noe stort, sier Godø Nordli.

For 18-åringen er det viktig at ungdom får arenaer til å vise seg frem og lære av de beste.

- Kultur har stor effekt både på skole og sosialt. Og nå var det på tide at noen prøver å gjøre noe med det, sier Godø Nordli.

«Superstudent» gir deg sine lesetips til eksamen

Turnert inn- og utland

Godø Nordli går tredjeåret på musikklinjen ved Heimdal Videregående skole, og synger i Nidarosdomens guttekor. 18-åringen har turnert inn- og utland, og jobbet med en rekke kjente artister.

Sammen med guttekoret har han sunget med blant annet Åge Aleksandersen, D.D.E, Silya Nymoen, Hanne Krogh og Alexander Rybak.

Silya Nymoen og Jakob Godø Nordli. Foto: Privat

- Det er veldig artig å jobbe med slike anerkjente artister. Det er navn jeg kjenner godt, og de har mye og svært variert erfaring som man kan lære av. Jeg er nysgjerrig, så jeg ønsker alltid å lære så mye som mulig og fra så mange som mulig, sier Godø Nordli.

Les også: Astrid er rusa på musikk

Debuten

Godø Nordli debuterer denne helgen som produsent, koreograf og skuespiller i Salieri produksjoner sin oppsetting av «jungelboken».  Fra 23. – 24. oktober står han på scenen på kultursenteret ISAK.

Godø Nordli forteller at han de siste ukene har gått med den konstante følelsen av «hva er det jeg har stelt i stand».

- Jeg føler at hender, føtter og hodet går i mange ulike retninger og føler jeg hele tiden burde gjort mer enn hva jeg får gjort.

Den siste tiden har vært svært hektisk for Godø Nordli.

- Det har vært nok å gjøre så jeg skal ikke klage på mye tid til overs. Men det har vært veldig artig og lærerikt. Jeg føler jeg har utviklet meg mye, både som person, leder og pedagog. Det er jeg veldig takknemlig for, sier Godø Nordli.

Kjeder du deg i helgen? Her er tips til hva du kan gjøre.

Drømmer om musikaler og opera

På musikklinjen på skolen, har Godø Nordli sang som hovedinstrument. Hovedsakelig klassisk, men også fokus på folkemusikk og joik.

- Drømmen er å kunne jobbe videre med dette, gjerne i et større format. Jeg kunne også tenke meg å jobbe med musikaler og opera. Enten på Trøndelag Teater, eller flere av de større musikal- og operascenene rundt om i verden. Jeg har allerede tanker og ideer om fremtidige prosjekter.

Lik trd.by på Facebook

Lik trd.by på instagram