Det har vært rimelig tørt de siste månedene på Netflix, Viaplay og HBO bortsett fra «faste» gjengangere som «Game of Thrones», «Silicon Valley», samt en og annen halvgammel film. Men nå som mai har blitt til juni så slipper alle tre strømmetjenestene en rekke godbiter for deg å nyte i sommervarmen ( som vi virkelig håper ikke snur og blir til en typisk trøndersk regnvåt juni).

Her er de største nyhetene fra Viaplay, Netflix og HBO Nordic.

Viaplay

Preacher - Sesong 1

Ny episode hver uke.

Oh, boy! Snakk om full klaff fra første sekund. «Preacher» er basert på tegneserien med samme navn som lenge har vært en kult-favoritt blandt serielesere. Evan Goldberg, Seth Rogen og Sam Catlin står bak serien mens Dominic Cooper har hovedrollen som predikanten Jesse Custer som er resultatet av en kjærlighetsakt mellom en engel og en demon. En historie av bibelske proposjoner altså, men med superhelt-genene like under huden. Første episode ( ute nå) imponerte stort.

«Preacher» er basert på tegneserien med samme navn som lenge har vært en kult-favoritt blandt serielesere Foto: viaplay

House M.D.

Den komplette serien - tilgjengelig nå

Hele åtte sesonger med Dr. House står klar til din avnytelse på Viaplay akkurat nå. Noen ytterligere presentasjon burde være unødvendig. Britiske Hugh Laurie ble en verdenstjerne i rollen som Dr. House og serien er en av de mest populære og mest sette TV-serier noensinne. Nå kan du virkelig fråtse i «House M.D.» hele sommeren om du vil. For disse åtte sesongene tar det tid å komme seg gjennom. De har nemlig mellom 22 og 24 timelange episoder per sesong.

Mr. Robot - Sesong 1

Sesong 1 tilgjengelig fra 1. juli

Fjorårets mest kritikerroste TV-serie kommer med første sesong i sin helhet på Viaplay neste måned. Historien om hackeren Elliot Alderson og hans forsøk på å slette all verdens gjeld sammen med anarkisten Mr. Robot ( spilt av Christian Slater) er tekno-thriller på høyt nivå.

The Good Wife

Sesong 1 - 6 tilgjengelig fra 1. juli

Hit-serien fra amerikanske CBS om advokaten Alicia Florrick og det politiske spillet som foregår høyt oppe i juridiske kretser i Chicago blir bare bedre og bedre for hver sesong. Ikke nok en typisk «advokat-serie», men et nerverpirrende politisk og juridisk drama som sprer seg over seks sesonger. Anbefales.

Øvrige nyheter fra Viaplay:

Gossip Girl - Sesong 1-6, 1. juni

Fosters - Sesong 1-3, 1. juni

Castle - Sesong 1-7, tilgjengelig nå

House of Lies - Sesong 1-4, tilgjengelig nå

Netflix

Bloodline

Sesong 2 - tilgjengelig nå

Ah! Endelig er familien Rayburn tilbake. Sammen med «Better Call Saul» og «Narcos» så er det ingen andre egenproduserte Netflix som kan måle seg kvalitetsmessig med denne ( og ja, den går «House of Cards» en høy gang etter vår mening). Med Florida Keys som setting ( Islamorada-øyene for å være helt nøyaktig) og en gammel og mørk familiehemmelighet som tema, spinner «Bloodline» et kriminaldrama så bekmørkt og så intenst spennende at du neppe har sett makan. Skuespillere, manus og cinematografi er førsteklasses i denne serien som du kan binge i sin helhet.

Sammen med «Better Call Saul» og «Narcos» så er det ingen andre egenproduserte Netflix som kan måle seg kvalitetsmessig med denne. Foto: netflix

The Do-Over ( film)

Tilgjengelig nå

Adam Sandlers andre eksklusive film for Netflix er et kriminaldrama og en komedie som til alt overmål minner om klassikeren «Malterserfalken». Filmen starter som en typisk Sandler-komedie, men tar en uventet venstresving halveis i filmen og forandrer karakter fullstendig. Et eksperiment fra Sandlers side?

Chef's Table - Sesong 2

Tilgjengelig nå

Serien som ga oss et unikt innsyn i Magnus Nilssons arbeidsmetoder ( Fäviken Magasinet i Järpen - rett over grensen fra oss) er tilbake med en ny sesong og seks nye mesterkokker og deres matfilosofi. Fascinerende og spennende - selv om du bare er sånn passe opptatt av mat og kokkekunst.

Øvrige nyheter på Netflix:

Bonnie and Clyde ( film)

Klassikeren fra 1967 med Faye Dunaway og Warren Beatty

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (film)

The Good German (film)

Only the Dead (dokumentar)

Super 8 ( film)

Transformers: Dark of the Moon (film)

72 Cutest Animals ( serie)

Time is Illmatic ( dokumentar)

PORNHUB: Hevder Game of Thrones påvirker amerikanske pornovaner

HBO Nordic

Roots - Sesong 1

Ny episode hver dag

Nyinnspilling av Alex Harveys roman med samme navn. Denne TV-serien var noe «alle» så på da den gikk på NRK i 1978. Nå er den moderne versjonen her med et stjernespekket galleri av skuespillere ( Laurence Fishburne, Forest Whitaker, Malachi Kirby, James Purefoy).

Nå er den moderne versjonen av Roots her, med et stjernespekket galleri av skuespillere (Laurence Fishburne, Forest Whitaker, Malachi Kirby, James Purefoy). Foto: hbo nordic

Ray Donovan - Sesong 4

Starter 27. juni

Liev Schreiber er tilbake i rollen som «fikseren» Ray Donovan i dette hardkokte familiedramaet som bare blir mer og mer intenst for hver sesong.

Public Enemies ( film)

Tilgjengelig nå

Michael Manns storslåtte gangster-drama om den notoriske bankrøveren John Dillinger som her spilles av Johnny Depp.

Miami Vice ( film)

Tilgjengelig nå

Mer Michael Mann. Denne gangen film-versjonen av 80-talls serien med samme navn. Colin Farrell og Jamie Foxx spiller rollene som opprinnelig ble spilt av Don Johnson og Phillip Michael Thomas. Michael Mann sto også bak den opprinnelige TV-serien som forøvrig satte ny standard for grafisk vold og koreograferte action-sekvenser da den kom i 1984.

FORSKNING: Derfor er du hekta på Game of Thrones

American Gangster ( film)

Tilgjengelig nå

Ridley Scotts ( «Alien», «Blade Runner», «Gladiator») storstlåtte gangster-film med Denzel Washington i rollen som mafia-bossen Frank Lucas.

Øvrige nyheter på HBO Nordic:

Inside Man ( film)

Changeling ( film)

Hellboy II: The Golden Army ( film)

The Tale of Despereaux ( film)

All the Way ( film)

The Bourne Ultimatum ( film)

The Bourne Supremacy ( film)

The Bourne Identity ( film)

GUIDE: Slik takler du at favoritt-karakteren i yndlingsserien din dør

TIPS: 5 undervurderte serier du bør få med deg