For skuespilleren Bonnie Wright (31) utvidet karriereveien etter å ha medvirket i alle åtte Harry Potter-filmer og utdannet seg på filmskole som regissør for ti år siden.

I tillegg til å lage et knippe kortfilmer ble hun klimaaktivist, og blant annet ambassadør for Greenpeacer. Nå deler hun av kunnskapen i «Go Gently: Actionable Steps to Nurture Yourself and the Planet», melder Washington Post.

Avisen mener boken er mer praktisk anlagt og gjennomtenkt enn mange andre kjendisskrevne slike håndbøker. Bonnie Wright deler sin kunnskap om bærekraftige tiltak i hverdagen – selv om de virker små, som å reparere klær i stedet for å kjøpe nye, og lære seg hva som kan resirkuleres.

Gulla Wiltersen er i dag klimaaktivisten og filmskaperen Bonnie Wright – som nå gir ut en bok som får mye oppmerksomhet: Om hvordan vi kan redde planeten gjennom egne, små grep. Foto: Handout

– Mange av klimaaksjonene jeg deltok i var i det offentlige rom, enten det var demonstrasjonstog eller direkte aksjon med Greenpeace. Men hjemme endret jeg også ting i det stille. Jeg begynte å tenke på hvordan disse mindre synlige grepene var nesten like interessante som de offentlige aksjonene, forteller Bonnie Wright.

Nå vil hun at boken skal hjelpe folk med å gjøre bedre og mer velinformerte valg.