Årets sesong av Idol har kommet til direktesendingene, og det er totalt 40 stykker med til semifinalene. Den første episoden går av stabelen på onsdag denne uka, og da skal tre av de trønderske Idol-håpene synge seg videre i konkurransen, Erika Norwich (16), Julie Stokke (17) og Amalie Leirvik (16).

Følg trd.by på Facebook

Men før direktesendingene i morgen måtte Leirvik få behandling for å hindre at kjeven låser seg midt i en låt.

- Jeg har hatt tannregulering i to år, og den har påvirket kjeven min slik at den kan låse seg når jeg synger høye toner. Jeg har tatt den av nå, men den påvirket fortsatt muskulaturen i kjeven som skaper litt trøbbel når jeg synger mye, forteller Leirvik til trd.by.

Les også: Disse trønderne nærmer seg Idol-finale

Amaile under auditions i Trondheim. Foto: TV2

Konkurrerer med venninnen

Hun har nå fått behandling av akupunktør for å lette på problemene, og har tro på at den direktesendte sendinga går fint for seg.

- Jeg føler meg mye bedre nå, og tror det skal gå bra til onsdag, sier den blide 16-åringen fra Trondheim.

I den sendingen skal hun konkurrere om en plass videre mot blant annet Erika Norwich (16). De to gikk i samme klasse på ungdomsskolen og er på privaten gode venninner.

- Det er morsomt at vi kan dele denne opplevelsen sammen, det føles tryggere da. Vi heier på hverandre, men samtidig er det jo litt rart å konkurrere mot en god venninne, mener Leirvik, som skal synge Christina Aguileras versjon av låta «Though Lover» i sendinga.

- Veldig nervøs

Når trd.by snakker med Norwich har hun vært i Oslo hele uken og ævd til onsdagens sending. Hun skal synge High As A Kite-låta « Since Last Wednesday».

- Jeg gruer meg utrolig mye, og er veldig nervøs, forteller 16-åringen.

Erika under auditions i Trondheim. Foto: TV2

Hun mener konkurransen har tilspisset seg veldig i årets Idol.

- Dette er noe helt annet enn audition og de innledende rundene. Jeg har tidligere følt meg på topp, men nå kjenner jeg at nervene er i helspenn. Vi har hatt noen gjennomganger nå og jeg føler virkelig på presset, sier Norwich.