Til nå har du kunnet se alle oppdateringene til de du følger i kronologisk rekkefølge på Instagram. Der med har du sett de nyeste innleggene først og har kunnet bla deg nedover. Men nå skal Instagram gjøre endringer.

Følg trd.by på Facebook

Gjelder ikke alle

Fra og med denne uken vil endringen føre til at enkelte nå ikke kommer til å se innleggene i rekkefølge, men de bildene som Instagrams nye algoritmer vil vekte høyere.

I første omgang vil alle oppdateringene til de du følger fortsatt dukke opp i feeden din, men i en helt annen rekkefølge, opplyser Instagram i et blogginnlegg denne måneden, skriver VG.

Grunnen til at bildedelingstjenesten har valgt å gjøre det på denne måten, skal være fordi de vil sortere bildene etter relevans for brukeren.

Selv om det til nå har blitt sagt at den nye algoritmen rulles ut denne uka, avkrefter kilder i Instagram til ABC News at det skjer med en gang.

- Vi har fortsatt flere uker, kanskje måneder, med testing igjen. Vi begynner med noen få, også ruller vi ut til alle senere, sier kilden til ABC News.

Dermed kan det fortsatt være lang tid til du merker endringen på din konto.

Slik spiller du det "hemmelige" Messenger-spillet

Protester

VG skriver at nyheten om endringer i bildedelingstjenesten ikke bare har vært positiv.

Emneknaggene #RIPInstagram og #keepinstagramchronological dukket raskt opp, og på kampanjenettstedet Change.org har 237.000 mennesker skrevet under på en protest mot endringene, ifølge VG.

Avisen The Telegraph har også hatt en avstemning om de nye endringene, og der kommer det fram at rundt 95 prosent av de 8000 som har svart, ikke liker endringene.

Flere Instagrambrukere oppfordrer nå følgere til å slå på varsling hver gang de legger ut bilder slik at de som vil se alle bildene har mulighet til det.