USB-porten er noe de fleste har vært borti på dataen.

Men det heter jo at du skal løse ut minnepinnen før du drar den ut.

Myte eller sannhet?

Følg trd.by på Facebook

Bakgrunn

Kort fortalt - hvorfor er det slik at du helst skal løse ut minnepinnen først?

Bakgrunnen for myten er at datamaskinen cacher for at lagringsenheter skal fungere mer effektivt. Operativsystemet har denne bufferen, slik at det kan mellomlagre data i minnet og skrive det til lagringsenhetene på det mest optimale tidspunktet.

Men en minnepinne kan du jo nappe ut når som helst. Og er du uheldig, så har du kanskje fjernet den før dataene er lagret. Eller?

Derfor bør du ikke ha bankkortet i BH-en

Myte knust!

I løpet av vår lille og noe uhøytidelige test har vi funnet ut at du egentlig ikke trenger å «løse ut» en minnepinne i operativsystemet. Myten er altså knust.

OS X: Advarselen kommer,men vi har ikke vært i stand til å frembringe en feil under testingen. Men vil du være 100 prosent sikker, er det jo best å mate ut minnepinnen.

Men ikke helt uten forbehold. Forutsetningen er at det ikke skrives til pinnen idet du napper den ut, for da kan du sitte igjen med noen ødelagte filer på den.

Det kan også være en fordel å ha en minnepinne med LED-lys som blinker når den er i aktivitet. Microsoft foreslår at du venter med å fjerne den til et par sekunder etter at lyset har sluttet å blinke, og vi synes det høres ut som en god idé.

Hele testen kan du lese her (ekstern lenke).