Quiz-programmet «Jaget» med Sturla Berg-Johansen, talkshowet «Det er lov å være blid med Else» og såpeserien «Hotel Cæsar» leverte alle lavere markedsandel i årets tre første måneder enn snittet for TV 2s hovedkanal gjennom hele døgnet, ifølge Dagens Næringsliv. I tillegg leverer et av TV 2s virkelig store flaggskip, «Senkveld med Thomas og Harald», skuffende tall.

- Det er en tydelig tendens til at «Senkveld» har møtt tretthetsfaktoren blant tv-publikumet. Tidligere år har programmet ligget over 700.000 seere, og da er seertall under 550.000 altfor dårlig. Tendensen er nedadgående, og det bør TV 2 se nærmere på, sier TV-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

TV 2s programdirektør Trond Kvernstrøm sier at de jobber med programformatene. Han viser blant annet til at «Senkveld med Thomas og Harald» leverer over en halv million seere hver fredag, som fortsatt er høye tall for et talkshow.

- Men vi vet at programmet historisk sett har et større potensial, og det vet jeg at de to gutta er sultne på. Når man holder på så lenge som «Senkveld» har gjort, vil det være oppturer og nedturer, sier Kvernstrøm til DN.