God i «gæssen» på Three Lions

«For en del år siden var jeg på Three Lions i Trondheim. Jeg var godt i «gæssen» da jeg ankom uteplassen, og fikk øye på to kjente karer som satt ved baren og tok seg en pils. Det var selveste Johan Golden og Atle Antonsen.

Da måtte jeg jo selvfølgelig gå bort å smelle håndflata mi på skallen til Johan Golden og samtidig spørre Atle Antonsen om han kunne plystre til meg. Husker ikke responsen, men fikk neppe applaus :)»

Sendt inn av Steffen Eian.

En kjendis på sofaen

«Det har seg sånn at vi er glade i dansemusikk, og dette ble jo barna «flasket» opp med.

I sin tid var sansebandet Scandinavia et meget dyktig, kjent og etterspurt band – først med Rune Rudberg, så med Eirik Johansen som vokalist, noe som ble veldig godt tatt imot av publikum rundt om i Europa. De var på cruise, da i Karibien og Middelhavet, dansegalla o.l.. Og vi reiste etter! Eirik Johansen satte virkelig stemmen sin på kartet. Han ble omtalt i aviser og i Se og Hør – både på innsiden og på fremsiden av blader. Det bladet ble nok lest hjemme hos oss.

Eirik har vi god kjennskap til. Han er fra Frøya, vi er omgangsvenner og besøker hverandre.

I dette tilfellet har det seg sånn at han overnattet hos oss på sofaen i stua ved en anledning.

Mellomste gutten vår på syv år skulle på skolen. Han sprang inn på stua, der Eirik Johansen lå å sov. Gutten stammet litt på den tiden, og vi hørte et stooort gisp fra stua før han sa: «Mamma og pappa, det ligg ein kje… kje… kjendis på sofaen i stua å søv.»

Dette ble veldig morsomt og har siden blitt servert i ulike danseband-anledninger.»

Sendt inn av Peggy Kristin Søreng Bogøy.

Flau over mamma i møte med stjerne

«Året er 2015 da jeg og moren min var på Gardermoen, da jeg så flere personer ta bilde med en person. Da jeg la merke til hvem det var, sprang jeg selvfølgelig bort og spurte om å få ta et bilde. Denne personen var Kygo, og mamma, som ikke er særlig engasjert innenfor musikk, spurte han direkte om hvem han var og hva han gjorde.

Kygo, så jordnær og snill som han er, smilte og svarte at han produserer musikk. Jeg står der og er starstrucked over at moren min har en samtale med en verdenskjent artist, helt til hun sier noe som jeg aldri vil glemme.

Helle Sofie Trøen og Kygo på Gardermoen i 2015. Foto: Privat

«Å ja! Lykke til med det da!» sier mamma og smiler, som om KYGO ikke er en verdenskjent artist med flere hitlåter. Jeg forklarte til mamma etterpå hvem han var og viste henne noen av hans mest populære sanger og først da traff det henne hvem han var. Jeg har aldri vært mer flau over moren min, men jeg tror Kygo fikk seg en god latter etterpå.»

Sendt inn av Helle Sofie Trøen.

Bukke, nikke, neie

«Jeg sto på jobb som bartender, og hadde kvelden før vært på Sivert Høyem-konsert. Dagen etter kom det inn en som jeg syntes jeg hadde sett før, så enda en, og enda en. Da innså jeg at det var bandet til Sivert.

Plutselig kom kongen selv inn døren – Sivert Høyem! Han gikk bort til bordet hvor bandet satt, for så å komme til meg i baren og bestille fire Guinness. Jeg sa at de trengte å stå litt, og at jeg kunne komme bort til bordet med dem. Han takket og tipset meg 50 kroner. Jeg reagerte da med å neie … dypt.

Nå har det blitt en ting på jobb. «Ja, jeg dreit meg ut, men jeg har i hvert fall ikke neiet til Sivert Høyem» bare for å få meg flau.»

Sendt inn av Lene Solum.

Pinlig i heisen med drømmedama

«Var på guttetur til Oslo sommeren 91 og overnattet på det gamle SAS-hotellet. Svømmebassenget var plassert i kjelleren og midt i hotellet var det en stor glassheis. Klokken nærmet seg midnatt og kun iført et hvitt håndkle og badebuksen i hånden, steg jeg inn i heisen.

Alt gikk helt knirkefritt fram til den stoppet opp på neste etasje og drømmedama fremfor noen drømmedame tidlig på 90-tallet steg inn i heisen i rød kjole og høyhælte, røde lakk-støvletter. Dette var damen som jeg hadde drømt om i hele min oppvekst og som hadde vært mitt fantasiobjekt i mine mest private stunder en rekke ganger.

Nå sto hun en halv meter fra meg og innen heisen var kommet ned, var avstanden kortet ned. Men det mest pinlige øyeblikket kommer i det øyeblikket heisen kommer til første etasje og Samantha Fox er på vei ut. Hun snur seg mot meg, titter ned et sted under navlen min og begynner å le.

Dørene lukkes og for første gang tørr jeg se i speilet på veggen. Der ser jeg at understellet hadde funnet veien ut av skjøten på håndduken. Der hadde jeg intetanende stått foran min ungdoms hete drøm med erigert penis i en alder av 18 år.»

Sendt inn av anonym mann.

Idol-møte backstage

«Jeg har hilst på og sett flere kjendiser i mitt liv, men det største treffet av dem alle var da jeg fikk møte mitt største idol backstage. Jeg har vært blodfan av Bertine Zetlitz siden jeg var 8 år, og i 2012 skulle jeg få oppleve hennes konsert for første gang. Ikke bare skulle jeg få oppleve selve konserten, men det ble avtalt på forhånd at jeg skulle få treffe henne backstage etterpå.

Jeg var i så ekstase at jeg møtte opp tre timer før dørene åpnet. Da jeg kom til lokalet konserten skulle holdes i, hørte jeg at Bertine hadde lydsjekk, så jeg satte meg på gulvet å bare lyttet. Plutselig ble det stille, og jeg ser guttene i bandet og Bertine går ned trappa.

Jeg trodde jeg skulle dø lykkelig akkurat i det øyeblikket. Jeg så litt sånn sjenert ned, og så sier hun: «Hei, er ikke du Line?» Så pratet vi litt før de da måtte gå igjen.

Line Evelyn Thorsø i møte med sitt store idol Bertine Zetlitz. Foto: Privat

Det var dødsfett, men også så sjukt pinlig. Konserten var også helt fantastisk, og jeg sto selvsagt fremst. Fra scenen bøyde Bertine seg ned å puttet sitt armbånd rundt min hånd, noe alle fikk med seg. Da konserten var ferdig kom det noen litt beruset damer og beundret armbåndet og hvor heldig jeg var. Etter hvert vinket Bertine meg inn backstage. Det ble et utrolig fint og rart møte. Denne kvelden var så stor for meg at jeg skjønte nesten ingenting av hva som nettopp hadde skjedd. Denne opplevelsen kommer jeg alltid til å huske på!

Må også påpeke at Bertine, og bandet hennes, var veldig imøtekommende, hyggelige og herlige å henge med. Once in a lifetime excperience :-D»

Sendt inn av Line Evelyn Thorsø.

Tårevåt seanse

«Jeg er en ihuga fan av bandet TOTO, og har sett de 40 ganger live. Men jeg har ikke minst møtt bandet ved flere anledninger.

TOTO var i Trondheim juni 2013. Dagen før hadde jeg sett de i Moss. Og uka før i Hamburg.

Men konserten i Trondheim ble spesiell. Jeg hadde VIP-billett og fikk være på scenen under lydprøvene. Kult i seg selv, men da de skulle «øve» på låten 99, skjedde det store. Gitarist og frontfigur Steve Lukather spiller på akustisk gitar. Dritvakkert. Han snur seg mot meg og kommer gående mot meg mens han spiller. Stopper opp en meter fra meg, og ser meg i øynene mens han spiller. DA ble det for mye for meg gitt. Jeg knakk sammen i gråt. Hvorpå han stoppet og spille for å gi meg en bamseklem. Akkurat som det gjorde saken bedre. Da grein jeg enda mer gitt. Dette var så stort at jeg ikke taklet det.

Bjørn Gau og gitarist Steve Lukather i Toto. Foto: Privat

Jeg fikk da også lov til å være på scenen under ekstranumrene. Særs stort.

Før konserten fikk jeg møtt de hvor de signerte div. MEN jeg har en original dobbel platinum som er fort den første TOTO-plata fra 1978. To millioner solgte eksemplarer.

Signering av trofeet. Foto: Privat

Greia er at bandet selv aldri har fått denne (grunnet krangel med plateselskapet). Den jeg har er gitt til en record executive hos Colombia Records. Bandet ble litt rar i maska. Men signerte gladelig trofeet. Så denne henger på veggen, signert, hjemme hos meg.»

Sendt inn av Bjørn Gau – som tidligere er intervjuet av Adressa i forbindelse med sin fascinasjon for Toto.

Bilder: NTB Scanpix, Adresseavisen og privat