Det er Disney som har bestilt «Kaiser Karl», som Lagerfeld ble kalt på grunn av sin tyske opprinnelse, fra det franske produksjonsselskapet Gaumont, melder Deadline.

– Vi går nå inn i en gyllen æra for europeisk innhold. Det finnes ingen tegn til at det går saktere, vi akselererer vår produksjon. Disney+ har gitt oss en unik mulighet til å fortelle unike, europeiske historier til et global publikum, sa Jan Koeppen, sjef for Disneys virksomhet i Europa, Midtøsten og Afrika, på festivalen Series Mania.

Karl Lagerfeld med sine supermodeller på Chanel-visning i 1996: F.v. Cindy Crawford, Linda Evangelista og Claudia Schiffer. Foto: Remy de la Mauviniere

Serien tar utgangspunkt i fjorårets Lagerfeld-biografi «Kaiser Karl», skrevet av Raphaëlle Bacqué som også er om bord på manussiden.

Historien begynner sommeren 1972, når Lagerfeld prøver å bli Coco Chanels arvtager i motehuset etter hennes bortgang. Det ble han ikke før i 1983. Det loves både rivalisering – fremst med den rådende motestorheten Yves Saint Laurent – og kjærlighetshistorier.

Karl Lagerfeld døde i 2019, 85 år gammel.