De smarte armbåndene kommer i stadig nye, finurlige utgaver med et økende antall bruksområder, skriver tek.no.

Nå rapporterer blant andre The Next Web om et nytt armbånd som henvender seg spesifikt mot de som har problemer med å stå opp om morgenen, som jo ikke er en helt ubetydelig gruppe.

Det nye armbåndet bærer det talende navnet «Shock Clock» og søker nå folkefinansiering via nettstedet Indiegogo.

Elektrisk støt

Armbåndet tar sikte på å få morgentrette brukere opp av sengen på en mer effektiv måte enn konvensjonelle vekkerklokker, samtidig som den forhåpentligvis reduserer den velkjente morgengrettenheten.

Dette gjør produktet ved at det bruker fysisk stimulering i tillegg til lyd. Armbåndet starter med en vibrasjon som er både forsiktig og stillegående, og dersom ikke dette får deg ut av køya går den videre til en noe mer plagsom pipelyd.

Det tredje og siste trikset armbåndet har å by på for de som fremdeles tviholder på dyna er et aldri så lite elektrisk støt, noe som burde være tilstrekkelig motivasjon for de fleste.

Foto: indiegogo

Koster en tusenlapp

Det følger med en mobilapplikasjon som du kan bruke til å stille inn armbåndet, og du kan også fritt velge hvilken type stimulering du foretrekker å våkne til. Armbåndet har riktignok også en slumrefunksjon som kan brukes både via appen og via en knapp på selve armbåndet.

Dersom man vet at man har problemer med å komme seg opp om morgenen kan man imidlertid aktivere låsing for slumrefunksjonen. Denne fungerer ved at slumringen kun kan deaktiveres dersom armbåndet registrerer at du er oppe og går.

På Indiegogo har produktet samlet inn 22 800 av et mål på bare 1000 dollar, men dette er riktignok et såkalt «fleksibelt» mål. Den endelige prisen skal bli 129 dollar, cirka 1000 kroner, og utsendelsene starter i september. Les mer hos Indiegogo, og se også video under.

Ikke alle folkefinansieringsprosjekter går like bra: Denne kjøleren har blitt til en skikkelig skandale »