Idol er godt i gang, og allerede har flere trøndere fått prøvd seg foran dommerne på audition. Noen gikk det ikke like bra med, mens andre har imponert dommerne stort. Her er trønderne som har gått videre:

Følg trd.by på Facebook

Foto: TV2

Ida Ganes Stølan (16) fra Namsos sang «Safe and Sound» av Taylor Swift på audition. Ina synes sangvalget var bra, men mente hun hadde mer potensiale enn det hun fikk fram. Gunnar Greve mente hun hadde potensiale, men at hun var for ung, noe Vinni var uenig i. Det endte med tre ja, og ett nei fra Greve.

Foto: TV2

Karianne Berly Aar (23) sang «From this moment» med Shania Twain. Idol-dommer Ina Wroldsen ga henne gode tilbakemeldinger, og mente hun passet inn i Country-stilen. De andre dommerne var ikke like begeistret, men Ina fikk de til å se at jeg hadde noe mer å gi. Det endte med tre ja, og Karianne gikk videre.

Denne trønderen er tilbake i en ny sangkonkurranse på TV.

Foto: TV2

Morten Strøm (19) fra Stjørdal hadde kun holdt på i 7 mnd når han meldte seg på, og var rimelig fersk i gamet. Han sang «Banana Pancakes» av Jack Johnson, og Ina mente audition var sjarmerende. Gunnar Greve følte han satt på en strand rundt et bål. Med en litt usikker Sandeep ble det tre ja, men det var uansett nok til å gå videre.

Foto: TV2

Sondre Bødal (22) sang James Morrison sin versjon av «Man in the mirror» . Dommerne synes det var et veldig spennende sangvalg, og ingen hadde hørt versjonen før. Gunnar Greve mente Bødal allerede så ut som en superstjerne, og at han kom til å bli en stor inntektskilde for TV2. Han fikk ja fra alle dommerne, til tross for at de mente audition ikke var perfekt.

Amalie Leirvik sjarmerte dommerne før hun hadde rukket å synge. Foto: TV2

Amalie Leirvik (16) kom inn på audition og sjarmerte dommerne med en gang med sin utstråling. Etter at hun sang Etta James-låten «At last» ble de ikke mindre imponert. Til tross for en litt sur gitar, gikk hun klart videre.

17 år gamle Nadia gikk videre med sangen «Mama Knows Best». Foto: TV2

Nadia Warholm Esshali (17) gikk videre fra audition uten å melde seg på. Programleder Markus Bailey tok turen til Katedralskolen hvor Nadia går, og hun fikk audition ved å synge for de. 17-åringen måtte dra til Oslo, da hun ikke rakk auditionrunden i Trondheim. Her sang hun  «Jessie J - Mama Knows Best».

- Du må være Trondheims eldste 20-åring, sa Idol-dommer Gunnar Greve. Foto: TV2

August Dahl fikk høre at han måtte være Trondheims eldste 20-åring. Til tross for et overraskende sangvalg, «A change is gonna come» av Sam Cooke, imponerte han dommerne stort. Han fikk et enstemmig ja.

Erica Norwich fikk enstemmig ja fra dommerne. Foto: TV2

Erica Norwich (16) hadde litt tekniske problemer i starten, men det ble overskygget når hun begynte å synge. Dommerne ble tydelig imponert, for hun fikk enstemmig ja.

- Jeg ble blåst vekk da du smalt den der tunge tonen, sa Idol-dommer Singh.

Foto: TV2

Julie Stokke (16) fra Lundamo gikk videre med sangen «Burning House» av Cam. Gunnar Greve mente auditionen var som en konsertopplevelse.

- Det som gjør at du skiller det ut fra de andre, er at det ikke virker som du prøver å synge. Du prøver faktisk å formidle teksten, sa Idol-dommer Sandeep Singh.

Foto: TV2

Marcos Sousa (20) fikk alle dommerne til å le med underholdningen sin. Alle mente uten tvil det var «Marcos-time», og fikk ja fra alle dommerne.

- Jeg setter veldig pris på energien din. Du ga meg en boost. Du er den beste underholderen jeg har sett, sa Singh.

Sunniva ble dumpet på TV, men har fortsatt kontakt med «Jakten»-Ruben.