Anders var elleve år gammel da han først begynte å bokse.

- Da var jeg med pappa på trening, og synes det var artig. Så jeg holdt på for moroskyld i noen år, forteller Anders Eggan til Trd.by.

Tre år senere visste han at det var dette han ville satse på, og i fjor debuterte han som proffbokser under stevnet der Cecilia Brækhus møtte Mikaela Laurrén i oktober.

Det var VG som først omtalte saken.

- Hvordan var nervene før du gikk inn i ringen?

- Det var noe helt annet. Blant annet er hanskene mye tynnere i proffboksing og det er flere som ser på. Så det er en mye større ramme rundt, enn i amatørboksing. Men jeg var sikker på at det kom til å bli en fin opplevelse, og jeg takla nervene ganske bra. Jeg var klar til å gå ut å gjøre det jeg liker å holde på med.

Satt ut av spill

I kampen fikk han en skade i knoken, og påfølgende beskjed fra legen var at han ikke kunne bokse på seks måneder.

- Jeg har hatt en lengre skadehistorie enn de fleste bokserne på min alder. Men det har jo gått greit fortsatt.

Han ramser opp: Skadet rygg, knuste knoker, forskjellig sykdom som for eksempel kyssesyken.

- Skaden satte meg ut av spill. Jeg måtte operere, og kan fortsatt ikke slå med den hånda enda.

Anders debuterte som proffbokser i fjor høst. Han gikk seierende ut av kampen mot britiske Lewis Van Poetsch. Foto: Per Christian Hestnæs

Fikk modellkontrakt

Det er akkurat derfor han mener modellkontrakten var hell i uhell, og gir han muligheten til å tjene penger samtidig som han trener.

- Det er en perfekt kombo for min del.

Eggan fikk kontakt med modellbyrået «Surface Model and Talent Agency» via en kjenning og sponsor.

- Han fortalte at de var på jakt etter nye ansikter, så han ga dem navnet mitt. De sjekket ut Instagramkontoen min og ble interessert. Så kom de til Norge for å ha en liten casting, så var jeg så heldig å få kontrakt.

- Var dette et mål du hadde satt deg?

- Ja, når vi først begynte å snakke om det ble det et mål. Men det er ikke noe jeg har tenkt på lenge. Jeg har alltid likt å bli fotografert på trening og lignende, men har aldri gjort noe på et proft nivå før. Men da jeg fikk tilbudet var det både fristende, og lett å si ja.

- Hvordan var det første modelloppdraget ditt?

- Veldig uvant, og veldig nytt. Men også morsomt og spennende. Jeg er glad i å prøve nye ting, eller ting jeg egentlig ikke kan. Jeg tenker det er viktig å gå litt ut av komfortsonen, man vet aldri hvor det kan ta deg, sier Eggan på telefonen fra New York.

Så langt er han ikke redd for kombinasjonen boksing og modell-karrieren, med tanke på blåveis og slikt.

- Nå som jeg ikke kan bokse ordentlig ennå på grunn av hånden min, er det ikke noe problem. Men jeg må nok jobbe ekstra med forsvaret for å unngå å bli truffet når jeg får bokse igjen, svarer han spøkefullt.

Til VG sier han, på samme spørsmål, at det viktigste i boksing er å ikke bli truffet, og heller treffe motstanderen selv.

Vil til moteuka

Han reiste til New York i midten av januar, og der skal han være til New York Fashion Week er over.

Det er nemlig moteuka som er hans kortsiktige mål.

- Nå er det siste innspurt. Vi jobber som bare det, og jeg går på casting så å si hver dag.

Han krysser fingrene og håper han får være med.

- Modellbyrået har veldig trua på det. Jeg får svar i neste uke på om jeg blir med eller ikke. Jeg kjenner jeg er mer nervøs for dette enn før den første proffkampen. Dette er noe jeg ikke er vant til, men det er også morsomt. Og veldig kult.

Både proff og amatør

Det langsiktige målet derimot, er OL 2020. Og det er derfor Eggan satser både som proff og amatør, for å delta i OL er det nemlig amatør-rammene som gjelder. Og nylig har OL åpnet for at også profesjonelle boksere kan delta i konkurransen.

- Nå trener jeg tre ganger om dagen, blant annet på Gleason's Gym i Brooklyn. Jeg trener alt fra styrke, kondisjon til boksing og teknikk. Hjelpen og oppfølgingen fra Olympiatoppen i Trondheim har bidratt til at jeg har fortsatt å utvikle meg selv om jeg har hatt langvarige skadeavbrekk flere ganger.

Når han kan slå med hånden igjen, får han vite når han er tilbake i Norge.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no