– Jeg har trent for gøy en stund, men siden januar i år har det vært mye mer målrettet. Først tenkte jeg at bikinifitness ikke var noe for meg, men etter å ha begynt å trene på Shapes endret det seg, sier hun til KRSby.

Følg trd.by på Facebook

Vanessa Bickenbach har vært vegetarianer siden hun var seks år gammel, og har møtt mange som mener forskjellige ting om hennes kosthold.

– Det er ofte fordommer mot vegetarianere, akkurat som det er mot andre som er litt annerledes enn normalen. Jeg har alltid hørt at vegetarianere ikke kan bygge muskler, men en kompis av meg som har erfaring med fitnesstrening sa at det kunne være mulig. Jeg søkte på forskjellige coacher, og kom frem til Mette Stensland i Sandnes som visste mye om vegetarkosthold. Det er ikke mange i miljøet som er vegetarianere, sier hun.

Sofie (20): - Fitness tok over livet mitt

For å bygge muskler kreves det som kjent mye proteininntak i tillegg til en haug med trening. Kjøttprodukter inneholder mye av dette, men det er fullt mulig å få nok proteiner med vegetarkosthold. Vanessa spiser mye kikerter, bønner, linser, egg, mager kesam, grønnsaker og ris.

– Jeg spiser seks måltider om dagen, og nå som jeg er på min off-season diett kan jeg spise hva jeg vil en dag annenhver uke. Jeg har et eget vegetarisk proteinpulver, og får god hjelp av coachen min. Så lenge jeg er off-season koser jeg meg litt ekstra i blant, selv om jeg følger en diett, sier Vanessa.

Vanessa er ikke veldig fan av å trene bein, men det må til. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Vil stille høsten 2017

Noe av det første hun gjorde var å bestille en fitnessbikini. Den passet ikke på en stund, men da den til slutt gjorde det ble hun overlykkelig.

– Det tok tre måneder med trening og diett. I starten prøvde jeg den hver eneste kveld, men den passet jo ikke. Jeg fokuserte på treningen og dietten en stund, og da jeg prøvde den på igjen så passet den, det var fantastisk!

Trondheimsjenta Synne (23) løfter 130 kilo i markløft

Vanessa beskriver seg selv som sta, og har ikke noe mål om å bevise at folk tror feil om vegetarianere. Hun satser på bikinifitness først og fremst for henne selv.

– Jeg har satt meg et mål om å stille til konkurranse høsten 2017, og da er målet å få en finaleplass. Føler jeg ikke at jeg er i form på den tiden så stiller jeg ikke, for jeg ønsker å gjøre det skikkelig. Jeg vil holde på med dette så lenge jeg synes det er gøy, og jeg elsker å utfordre meg selv, sier hun.

Vanessa trener tre dager på rad før hun har en hviledag. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Redd for dårlig samvittighet i julen? Et par treningsøkter kan holde

Bør en trene med vekter eller apparater? Vi sjekket

– Balanse er viktig

Før den harde oppkjøringen til konkurranse begynner bruker Vanessa mye tid med familie, venner og hunden, i tillegg til jobb, utdanning og mye trening.

– Balanse er viktig for meg, og jeg trenger tid til å slappe av og være med venner og familie.  Fire-fem måneder før konkurranse må jeg prioritere trening foran nesten alt, så da blir det lite tid til det.

– Hva sier folk når de hører at du vil konkurrere i bikinifitness?

– Mange sier at det er gøy at jeg prøver, spesielt som vegetarianer. Andre synes det er helt på trynet, men det bryr jeg meg ikke om. Dette skal jeg klare, sier hun.