- Livet ga ingen mening. Det var som om jeg mistet meg selv, sier Sofie.

Følg trd.by på Facebook

I august 2014 startet hun oppkjøringen mot bikinifitness-konkurranse. Hun hadde kontaktet en trener i Oslo som ga henne skreddersydd kostholdsplan. Det besto av havregrøt til frokost, kylling, ris og brokkoli tre ganger om dagen, og omelett til kvelds. Hver eneste dag. I tillegg trente hun seks ganger i uken, både styrke og cardio.

- Det var veldig gøy i begynnelsen. Jeg så resultater, og gikk ned i vekt. Totalt gikk jeg ned ti kilo, forteller Sofie.

Sluttet å være sosial

Sofie sluttet å være med på sosiale ting. I løpet av de seks månedene hun drev med bikini fitness, var hun i kun én bursdag. Dette fordi hun ikke ville være den som kom med matboksen mens de andre satt og spiste annen mat. Hun sluttet å være med venner og ble sur når kjæresten spurte om de skulle dra ut å spise. Selv om hun hadde feber en dag dro hun rett på trening.

- Jeg var sur hver dag. Kroppen min var konstant sliten pågrunn av lite mat og mye trening. Mine nærmeste venner prøvde å si det til meg, men jeg var sta og så det nok ikke selv. Det gikk også utover forholdet, og kjæresten min var så lei, sier hun.

Trondheimsjenta Synne (23) løfter 130 kilo i markløft.

Mistet seg selv

Etter intense cravings i lang tid, sprakk Sofie og spiste så mye at hun lå i fosterstilling. Det var absolutt ikke sunt å overspise som hun gjorde på den tiden, mener hun. Rett etter skulle hun på formsjekk, og fikk beskjed om at hun hadde gått opp i fett.

- Det var det verste jeg kunne høre. Da fortalte jeg at jeg ikke klarte mer. Livet ga ingen mening. Det var som jeg mistet meg selv. Jeg måtte gi slipp på verdier som betydde mye for meg. Det var den samme hverdagen hver dag, forteller Sofie.

Rett etter at hun sluttet hos den ene treneren, raste hun opp i vekt. Sofie tok da ut 4500 kroner fra sparekontoen for å kontakte en ny trener og få kostholdsplan. Planen var å prøve å stille i bikini fitness igjen i år, men i januar innså hun at det ikke gikk denne gangen heller.

- Det var ikke noe for meg. Jeg ville aldri ha klart det uansett når jeg hadde prøvd, sier hun.

- Jentene skal helst ha smal midje, stor rumpe og pupper, og store lepper.

Nytt syn på kroppen

Perioden med bikinifitness hatt stor påvirkning på hennes kroppssyn. Hun kan fortsatt se seg selv i speilet og føle seg feit. Hvis hun ikke trener fem ganger i uken får hun dårlig samvittighet, og hun jobber enda for å få six-pack. Hun føler seg aldri bra nok.

- Før kunne jeg spise godteri fredag, lørdag og søndag uten problem. Spiser jeg godteri nå, må jeg ofte gå i speilet for å se på magen min om jeg kan spise en bit til, sier Sofie.

20-åringen mener likevel at dette denne perioden har gitt henne mye bra. Hun mener ikke det er seks måneder av livet hun har kastet bort, men heller at det har utfordret henne. Sofie konstanterer likevel at hun vet av flere som har kommet godt ut av det, men at det ikke fungerte for henne selv.

- Bikinifitness er ikke for alle. Hadde jeg visst hva som kunne ha skjedd, hadde jeg nok revurdert det. Jeg ville aldri prøvd meg på bikinifitness igjen. Livet er så mye mer enn kylling og brokkoli, sier hun.

«Fitness bør forbys», skrev Julianne. Det satt sinnet i kok hos utøvere.

- Det er ikke for alle

Sandra Jokic, bedre kjent som  «Fitness-Sandra» har vært med i leken lenge, og mener alt må være på stell i livet ditt for at kroppen skal fungere til å stille i bikinifitness. I tillegg er det viktig å ha gode folk rundt seg som hjelper til, mener hun.

- Det er ikke for alle, selv om det antageligvis er det for meg. Hvis du stresser, har guttetrøbbel eller krangler tar det mye krefter i hodet, og kroppen gidder ikke å klare en oppkjøring. Det har jeg selv kjent på enkelte ganger, forteller Jokic.

- Mange vil heller trene hjemme, enn å dra til et fullpakket treningssenter.