Styrvold samler tredjeklassen fra Åsveien skole, og gir de opplæring i hvordan klatreparken skal brukes. Med seler, kroker og hjelm følger de med på hva han forklarer. Klasse 3E er blant de som spesielt ble invitert til åpningen av Høyt og Lavts klatrepark på Rotvoll.

Børge Styrvold gjorde en god jobb med opplæringen av de spente tredjeklassingene fra Åsveien skole. Han trives i nyjobben sin. Foto: Vegard Eggen

Klatreparken som er planlagt i to år, og ble påbegynt i juni har nemlig sin første åpningsdag i dag, fredag 15. september, og flere tok turen innom for å teste sin egen høydetoleranse.

- Kjempemorsomt

Blant annet jentene fra vernepleie-linja på Tunga, Signy Alice Haugland (21), Hanna Juven Gjærdal (21) og Veronica Fosseng (19), som har begynt på sitt første år i Trondheim.

Hanna Juven Gjærdal sier det ikke var skummelt å hoppe på slutten av rødløypa. Foto: Vegard Eggen

- Dette var kjempemorsomt, og ikke skummelt i det hele tatt, sier de etter at de har avsluttet den røde løypa med et hopp.

De forteller at det var tilfeldig at de oppdaget åpningen av parken på Facebook.

Signy Alice Haugland (21), Hanna Juven Gjærdal (21) og Veronica Fosseng (19) har begynt på sitt første år i Trondheim, og brukte fredagen i klatreparken. Foto: Vegard Eggen

- Klatreparken var veldig bra, skryter de før de går videre til neste løype.

Alle som vil klatre må ta en runde gjennom opplæringsløypa, og sikkerhetsseler og hjelm er påbudt for å være i løypene.

Sikkerhet prioriteres i klatreparken, og alle som vil prøve seg må gjennom opplæringsløypa der man får innføring i hvordan utstyret fungerer. Foto: Vegard Eggen

Barna fra Åsveien har kommet seg fra opplæringsløypa til oransjeløypa.

- Dette var gøy. Jeg har klatret litt før, og det er gøy fordi det er litt teknisk og man må tenke litt. Jeg synes zipline er gøy, sier Elida Fredagsvik (8).

- Er det ikke skummelt?

Et mer eller mindre samstemt nei kommer raskt til svar fra flere hold.

- Det kan se skummelt ut, men det er faktisk veldig gøy, sier de.

Populært jobbalternativ

Fornøyd: Daglig leder i Høyt og lavts klatrepark, Jørn Halvorsen er svært fornøyd med åpningsdagen. Foto: Vegard Eggen

Daglig leder i parken, Jørn Halvorsen forteller at innspurten forut åpningsdagen var rolig.

- Jeg skal ikke skryte for mye, for det er alltid hektisk rett før åpningen men vi var tom for arbeid klokka 18 i går kveld, sier han.

Selve løypene var ferdig inspisert tidlig i august, og etter det har de jobbet med å få satt opp driftsbygg og opplæring av de ansatte.

- Det som gjenstår er å fjerne noen kvister, og å gjøre stiene bedre. Men egentlig blir parken aldri helt ferdig, fordi vi kommer til å jobbe med utbedring og utbygging.

Det har heller ikke vært noen problemer med å få rekruttert til klatreparken. Halvorsen forteller at de fikk inn mange søkere til deltidsstillingene, og nå har de ansatt i underkant av ti personer i forskjellige stillinger.

Styrvold er en av de som har sin første dag.

- Det er veldig kjekt med ekstra penger, sier han som studerer materialteknologi på NTNU.

- Det som er bra med denne typen jobb er at man får være ute, og at man får jobbe med folk og bidra til at de får en god opplevelse i parken. Det er veldig givende. Men det viktigste er arbeidsmiljøet, vi har ei veldig god arbeidsgruppe, legger han til.

Mari Hildrum Holkesvik (8) i farta i en av løypene som også passer for de minste. Foto: Vegard Eggen

De ansatte begynte ei uke før parken åpnet for å få tilstrekkelig med opplæring før det braket løs på åpningsdagen.

Styrvold ser ut til å ta det hele på strak arm, og lykkes i å lære opp tredjeklassingene til å prøve seg på egenhånd inne i selve parken.

For alle aldre

Klatreparken har flere løyper, med hver sin vanskelighetsgrad som er delt inn i farger. Fargekodene har hver sine høydekrav. For eksempel må man være over 160 centimeter høy for å prøve seg på den vanskeligste løypa, altså den svarte.

- Den røde er utfordrende, og den svarte kan man vel kalle hårete, sier daglig leder i parken Jørn Halvorsen.

Guro Standall Vesterhus (17) fikk æren av å åpne ei av løypene i parken. Her er hun sammen med tante Ingvild Vesterhus som bekrefter at parken passer for alle i alle aldre. - Her kan alle leke seg og ha det gøy. Foto: Vegard Eggen

Klatreparken holder åpent hele helga, og hver helg til i slutten av oktober i tillegg til høstferien.

- Det kan være lurt å sjekke kapasiteten på bookingsidene våre før man kommer, fordi vi har et begrenset antall slik at det ikke blir mye køståing, sier Halvorsen.

I ukedagene og om vinteren er den kun tilgjengelig for gruppebooking.