Engelske Leicester. Tyrkiske Basakehirspor. Tyske Freiburg og Union Berlin. Greske PAOK. Sveitsiske Basel.  Og Markus Henriksens nederlandske klubb AZ Alkmaar.

Samtlige har vært på Lerkendal for å finsikte spillere den siste tiden.

Følg trd.by på Facebook

Og selv om for eksempel Leicester nok var på plass for å følge Moldes Mohamed Elyounoussi, er det ingen tvil om at Jonas Svenssons navn i øyeblikket er det aller heteste på Brakka.

Adressa.no vet at flere av klubbene ovenfor har Svenssons navn øverst på blokka, et navn som ikke ble mindre hett etter de to landskampene han spilte mens resten av RBK-erne hadde ferie. Først en ren angrepskamp mot Island, deretter en tøff forsvarskamp mot Eden Hazard og Belgia.

- Det var herlig å få bidra offensivt mot Island. Så fikk jeg testet meg i en ren forsvarskamp, også, mot Belgia. Det startet jo veldig dårlig (var involvert i 0-1-målet), men klart: Dem er jo gode, guttene, da, smiler Svensson – og tenker på nettopp Hazard.

- Samtidig ble jeg ikke skremt på noe som helst vis. Og om man spiller mer og mer på det nivået, skal man takle det, også, fortsetter Svensson.

Disse 3 utestedene viser hver eneste EM-kamp i sommer

- Har lyst til å prøve meg ute

Søndag var Rosenborg-spillerne tilbake på treningsfeltet. Landslagsspillerne har imidlertid ferie til torsdag, men allerede mandag var Svensson på plass. Nå innrømmer han at det frister å prøve seg ute allerede i sommer, dersom det kommer et skikkelig bud fra en god.

- Nå åpner overgangsvinduet snart. Hva tenker du om denne sommeren?

- Nå er det jo mange parter som skal synes det er greit før det ender i et eventuelt salg. Jeg har også to og et halvt år igjen av kontrakten min. Men jeg har lyst til å prøve meg ute, selvsagt. Det gikk bra som back i fjor, og i år har jeg bevist at fjoråret ikke var noe blaff. Jeg har løftet meg, blitt stabilt god og har utrolig lyst til hele tiden å bli bedre. Det er derfor jeg holder på med dette, svarer Svensson, og legger til:

- Men først må det jo være en kjøpende klubb inne i bildet. Så må RBK synes det er greit. Det er nok litt spesielt med «arvesølvet», oss trønderne. Jeg tror ikke det var bare lett å akseptere på budet fra St. Etienne på Ole Selnæs, heller, selv om det var mye penger. Samtidig viser historien at RBK klarer seg helt fint nå en spiller forsvinner.

Quiz: Kan du dette om Rosenborg?

Vil møte Verdal

Ønsket om å utvikle seg videre er også en av grunnene til at han tilbragte mandagen på treningsfeltet – i stedet for å fortsette ferien.

Svensson er alltid den som trener ekstra. Som indreløper handlet det mye om avslutninger. Som back kan han stå igjen etter trening og terpe innlegg, eller han kan ta med seg ti baller og terpe på dager hvor laget har fri.

- Jeg har vært ei uke i Barcelona, og begynte vel å bli litt rastløs. Jeg bor da også bare et par hundre meter fra Lerkendal, og hadde kommet til å trene i dag uansett, sier han. Svensson har også en liten baktanke med å stille opp, selv om han egentlig har fri.

- Vi møter Verdal til treningskamp onsdag. Jeg skal til Verdal uansett, og det føles feil å dra dit i sivil. Jeg har lyst å spille litt i den kampen, sier han.

PS! Svenssons agenter Mike Kjølø og Morten Wivestad har mandag ikke vært tilgjengelig for kommentar rundt Svensson og fremtiden.

7 idrettsarrangementer for deg med unike talenter