På fredag signerte 19-åringen Daniel Nilsen fra Byneset i Trondheim en sponsorkontrakt med sportsutstyrsgiganten Nike i Oslo.

1. august trer kontrakten i kraft.

- Det er utrolig stort for meg. Jeg føler meg utrolig heldig over at de ser potensialet i meg og fotballtriksing. Det er en sport som bare blir større og større, sier Nilsen.

Lik trd.by på Facebook!

På lag med Ronaldo

Nilsen har over 20 000 følgere på Instagram-kontoen sin, der han deler triksevideoer med følgerne sine.

Han sier at det var en viktig brikke for å lande Nike-kontrakten.

- Jeg fikk kontakt med Nike gjennom sosiale medier. Det skjedde for noen måneder siden, og de fortalte at de så mulighetene i meg, forteller Nilsen.

Han er også stor på Twitter, der har han 30 000 følgere. En av dem er superstjernen Cristiano Ronaldo, som er svært kresen på hvem han følger. Ronaldo følger nemlig kun 93 personer, inkludert unge Nilsen fra Byneset.

I likhet med Nilsen, så blir også Real Madrid-spilleren sponset av Nike.

- Det er ganske stort at jeg på en måte er på samme lag som Ronaldo. Han er mitt største idol, sier Nilsen, som har møtt portugiseren ved to anledninger, og har også fått en hyggelig bursdagshilsen fra storscoreren.

Vil trene enda mer

Han vil ikke si hva kontrakten innebærer rent økonomisk. Nettavisen, som omtalte saken først, har vært i kontakt med fotballansvarlig Jamal El Mazari i Nike Norge, han ønsker heller ikke å si noe om omfanget av kontrakten.

Men Nilsen kan si hva kontrakten betyr for ham personlig.

- Det gir meg utrolig mye motivasjon til å stå på videre. Nå ønsker jeg bare trene enda mer, sier Nilsen.

- Hva er planene videre?

- Det er bare å fortsette å trene, som jeg alltid gjør. I tillegg skal jeg delta på noen show og konkurranser, sier Nilsen.

adressa.no har tidligere skrevet en rekke artikler om triksetalentet Daniel Nilsen fra Byneset i Trondheim.

Han har blant annet hatt en egen tv-serie der han lærte bort sine fotballtriks, her kan du se første episode.