I anledning ungdoms-OL som arrangeres på Lillehammer 12. til 21. februar kommer fakkelstafetten med OL-ilden innom Trondheim tirsdag 19. januar.

Lik trd.by på Facebook!

OL-ilden blir i byen en hel dag hvor det vil bli liv og røre ved hjelp av mange aktiviteter, og der blant annet Kjetil André Aamodt skal holde basistrening for skoleelever.

- Først kommer ilden til Strinda videregående skole klokka åtte på morgenen, hvor det vil bli arrangert fakkelstafett og andre aktiviteter. Så reiser ilden videre til Trondheim spektrum mot ettermiddagen, sier organisasjonssjef i Sør-Trøndelag idrettskrets Kjell Bjarne Helland.

Fjørtoft konferansier

Den tidligere fotballproffen Jan Åge Fjørtoft vil være konferansier for dagen, kulturminister Linda Helleland fra Klæbu og Trondheims ordfører Rita Ottervik tar turen innom arrangementet.

På kvelden blir det også tur opp til Våttakammen med ilden i regi av DNT ung Trøndelag.

Helland regner med at til sammen over 1500 mennesker vil være med på arrangementet og påpeker at de som vil komme og se ilden er hjertelig velkommen til begge stedene.

Sjekk ut: RBK-stjernens smådrøye Insta-bilder

OL-ilden er på vei til Trondheim. Foto: Cathrine Dokken

Fakkelbærer fra NTNUI

Fakkelen skal bæres av ildsjeler i Norge, og det er volleyballspiller fra NTNUI, Magnus Rodahl, som skal være fakkelbærer i Trondheim.

Han var Sør-Trøndelags idrettskrets sin kandidat til årets ildsjel som ble delt ut på Idrettsgallen tidligere i januar.

- Det var veldig gøy å bli nominert i høst til ildsjel og med det få muligheten til å bære OL-fakkelen. Det begynner å gå opp for meg at dette er litt stort, forklarer Rodahl til trd.by.

25-åringen roser de folkene rundt ham som står på og legger ned den samme innsatsen for idretten.

- Jeg synes det er viktig at folk holder seg i aktivitet og har det gøy med det de driver med. Det er der jeg får motivasjonen fra, forklarer han.

Her er ti supre NTNU-tips til et sunt liv!

Enormt arrangement

I 10 dager vil 1100 unge utøvere mellom 15 til 18 år fra 70 nasjoner konkurrere i 70 medaljeøvelser i de 15 olympiske vinterdisiplinene.

Med på laget er også 3000 frivillige som skal skape lekene som blir Norges mest komplekse idrettsarrangement siden OL i 1994.

Mer informasjon om arrangementet i Trondheim kan du finne her.