Den nyopprykkede trondheimsklubben spiller sin første kamp i eliteserien mot Halden, når sesongen starter onsdag kveld klokken 18.30. Trener Stian Gomo har sammen med spillerne laget en liste med regler som spillerne bøtelegges for hvis de ikke overholdes.

Reglene går på alt fra å komme for seint til feil antrekk og mobilbruk.

- Det handler mest om vanlig folkeskikk. Samtidig å være profesjonelle rundt tøy og representasjon, forteller Gomo.

Bomelom-bot

Det mest oppsiktsvekkende punktet er kanskje at spillerne får 250 kroner i bot for å benytte seg av toalettet i garderoben når de skal drite.

- Det handler også om trivsel. De liker ikke å sitte i drittlukt i garderoben før kamp, dermed må de gå i dommergarderoben, sier Gomo.

Hvis man pådrar seg en to minutter under kamp koster det også 250 kroner.

- Vi tenker på hvordan vi vil fremstå, og vil ikke opptre usportslig, dermed er det viktig ikke å få utvisninger, sier han.

Chartertur for pengene

Gomo forteller at det ikke er de dyreste bøtene som gir mest penger i kassa.

- Det er ikke mange som kommer for sent, men vi får inn mest på at spillerne glemmer tøy og ball i hallen eller mobilbruk ved matbordet.

Forrige sesong samlet de inn om lag 40 til 45 000, og pengene gikk til chartertur til Tenerife. Spillerne måtte ut med en liten egenandel, men bøtekassa dekket det meste av utgiftene.

Verstingene

Thor Magnus Five er økonomiansvarlig, og sørger for at reglene overholdes. I tillegg har han hjelp fra Adrian Aalberg og Truls Moe Fjeseth. Five forteller at Aalberg er den som fikk flest bøter i fjor.

- Adrian er distré og glemmer ofte ting. Han og Petur Palsson kriger om å vinne versting-tittelen.

Før denne sesongen har pengestraffene blitt verre enn tidligere.

- Neste år vil vi på en finere tur, derfor har vi satt opp prisen, sier Five.