Det var VG som først meldte om Andreas Martinsens kommende famileforøkelse.

Martinsens kjæreste, Camilla Jørgensen, gikk også ut på Facebook for å dele nyheten. I samme status-oppdatering avslører hun at terminen er i september:

25-åringen fra Trondheim spiller for NHL-laget Colorado Avalanche. Før den tid hadde han vært på treningssamling samling med lagets unggutter, og allerede da var han fast bestemt på bli den første trønderen med istid i verdens største hockeyliga.

- Jeg har sagt til meg selv at jeg ikke drar hjem uten å ha spilt i NHL, sa Martinsen til Adresseavisen i juli.

Og Martinsen leverte varene. I november kom NHL-debuten.

- Dette var sinnsikt gøy, selvfølgelig føltes det bra. Det var en merkelig følelse. Jeg følte meg som en liten unge og en drøm som går i oppfyllelse, sa han etter borteseieren mot Philadelphia Flyers.

I november skrev VG at taklings-maskinen fortsatt bodde på hotell i Denver med Jørgensen. I den perioden var Martinsen mye på reisefot.

- Det har vært mye fly, kamp, fly, kamp, og så en hviledag før enda en kamp. Det hadde vært deilig å komme «hjem» i stedet for et nytt hotellrom i Denver, men man skal ikke klage: Det er her alle ønsker å spille ishockey, sa Martinsen til VG.

Siden den gang har det svingt litt i prestasjonene, men nylig markerte hardhausen seg med en kremassist og et viktig mål.

VG skriver at Martinsen er aktuell til ishockey-VM i Russland i mai, siden Colorado Avalanche ikke kvalifiserte seg til NHL-sluttspillet.