Havstad har nylig blitt en sykkelpark rikere. Ifølge Trondheim2030.no har kommunen brukt én million kroner på anlegget.

Her kan du se video fra den nye sykkelparken.

En av dem som har sett videoen er skateboard-entusiasten Thomas Øvrevik.

- Min første tanke da jeg så videoen var at det er helt fantastisk at gutta får dette til, og jeg ønsker dem så stor fremgang som mulig, sier han.

- Men da jeg så den for andre gang begynte jeg å komme på andre tanker. Spesielt når de sier at dirtbike-miljøet har vært dødt i flere år, og at det er kun to-tre aktive dirtbikere i Trondheim og 15 på landsbasis, sier Øvrevik.

Lik trd.by på Facebook

- Lite velvilje

Det endte med denne Facebook-statusen:

- Grunnen til at jeg skrev det innlegget var med tanke på hvor lite velvilje vi i skateboard-miljøet har fått fra kommunen. Spesielt med tanke på hvor stort skateboard-miljøet er, og det fortsetter bare å vokse. Derfor synes jeg det er rart at de får på plass et slikt dirtbike-anlegg, forklarer han.

- Hvis Stjørdal, Levanger og Grong klarer å få opp en utendørs skatepark, hvorfor skal ikke Trondheim klare det, fortsetter Øvrevik.

Og han er tydeligvis ikke alene om å ønske seg et slikt anlegg. Facebook-gruppa «Vi ønsker en betongpark i Trondheim» har i skrivende stund over 850 medlemmer.

- Ville ha skapt et mer sunt syn

- Trondheim har allerede en innendørs skatepark, Trikkestallen. Hvorfor er det så viktig å få et anlegg utendørs?

- Jeg tror det ville ha skapt et mer sunt syn på det vi holder på med. For eksempel i Stjørdal, der de voksene tar med seg barna til skateparken. Det blir et fint miljø av en slik park, sier Øvrevik.

- En annen ting er at folk kanskje får et bedre inntrykk av oss som skater. Hvis du går med et skateboard i dag, så blir du uglesett.

- Selv i dag, i 2016?

- Ja, men jeg skjønner det jo litt. Skateboard lager jo en del støy og spor. Et utendørsanlegg ville ha minsket det, sier han.

Thomas er også en kjent tatovør i byen: I fjor tok han førsteplass for sine tatoveringer

- Uheldig fremstilt

Knut Kvaran, leder for Enhet for idrett og friluftsliv i Trondheim kommune, tror at videoen har gitt feil inntrykk av antall dirtbike-syklister.

- Det tror jeg har blitt fremstilt på en uheldig måte. De personene som ble trukket frem i saken må være på et særdeles høyt nivå, mener Kvaran.

- Tanken bak anlegget på Havstad er at flest mulig skal kunne benytte det, og det er skapt i samarbeid med dirtbike-syklistene og nærmiljøet rundt anlegget. Vi har jo pumptrack-banen der hvem som helst skal kunne være brukere, og høye kickere der de mer viderekomne kan utvikle seg, legger han til.

Ingen planer om skatepark

Han forteller at de er kjent med behovet for en ny skatepark, og sier at de har opprettet flere nærmiljøanlegg ved skoler i byen den siste tida.

- Men vi har forståelse for at skaterne ønsker seg et større anlegg, slik som i Stjørdal og Grong. Men vi jobber ut i fra politiske vedtak, og det har blitt besluttet å prioritere skating som en del av satsingen på nærmiljøanlegg, sier han.

- Er det noen planer om å opprette et større utendørsanlegg?

- Det står høyt opp Idrettsrådet i Trondheim sin prioriteringsliste, men vi har ingen vedtatte planer om å etablere det i nærmeste fremtid, sier Kvaran.