Erfaringsmessig ville Rosenborg sagt seg fornøyde med 7-8000 tilskuere til mesterligakvaliken hjemme mot IFK Norrköping onsdag kveld – til tross for at alle sesongkortinnehavere får gratis inngang.

Det er et lite stykke unna snittet i eliteserien. Der kommer over 18 000 for å se Rosenborg hver gang.

Nå kommer RBK-kaptein Mike Jensen med en aldri så liten bønn til Rosenborg-supporterne. Etter tirsdagens pressekonferanse på Lerkendal sier han klart fra om at han ønsker seg «fantastisk mange tilskuere», men får til svar at så mange blir det nok ikke.

- Vi trenger våre fans. Vi trenger et fullsatt Lerkendal, sier han, før han blir virkelig engasjert.

- Det er her inne vi er gode, det er her vi skal være gode om vi skal kunne kvalifisere oss. Jeg håper det kommer litt flere, sier han.

Følg trd.by på Facebook

Vil angripe

Støtten laget får i serien har høstet lovord mange ganger, og både spillerne og trener Kåre Ingebrigtsen har lagt vekt på supporterne som helt sentral bidragsyter til de gode resultatene.

Dansken Mike Jensen er av den litt uvanlige sorten som foretrekker hjemmekamp først i dobbeltoppgjør.

- Det er min personlige mening, for jeg liker at vi kan få et virkelig godt resultat her hjemme og virkelig angripe. Så har vi noen kvaliteter på bortebane, hvor vi kan ligge litt lavere og kontre. Men det er her på Lerkendal. Det her vi skal vise oss frem, sier han og gjentar oppfordringen:

- Vær så snill og kom.

Åpner ekstra tribune

Onsdag morgen offentliggjorde Rosenborg at klubben åpner en ny tribune på Lerkendal på grunn av stor pågang etter billetter. Foreløpig er det solgt 5500, opplyser daglig leder Tove Moe Dyrhaug til adressa.no klokken 14 onsdag ettermiddag.

Og med gratisinngangen for sesongkortinnehaverne i tillegg håper hun det kan bli relativt folksomt likevel.

- Kommer 7500 av 10200 sesongkortkunder blir det bra. Alle skjønner at dette er en viktig hjemmekamp, og det er vi glade for, sier hun.

For det er en aldri så liten forskjell på mesterliga- og europaligakvalik. Det er Mike Jensen fullstendig med på.

- Jeg kan tenke meg at det er noen andre i klubben som også mener det er en liten forskjell, det er litt forskjell på pengene klubben vil få også, sier han.

Men for fotballspillere handler det selvsagt ikke bare om pengene.

- Det handler om oss som lag, og hvordan vi skal ta det neste skrittet. Det er ikke sikkert det neste skrittet er Mesterligaen, men det er der vi må på et eller annet tidspunkt. Så får vi se om det blir i år, eller når det blir. Men det er klart det kribler, sier han.

SE OGSÅ: Dette bildet skapte rykteflom rundt RBK-talent