I starten av juli var 25-åringen på plass i Denver for å bli kjent med klubben han skrev under en ettårskontrakt med. Det etter å ha gjennomført et overbevisende VM for Norge, skriver adressa.no (PLUSS).

Etter én uke med treningssamling sammen med Colorado Avalanches unggutter, har Martinsen virkelig fått smaken på det amerikanske hockeylivet.

- Suget etter å realisere NHL-drømmen er blitt enda større etter å ha vært der. Man merker at man kommer nærmere, og da blir man motivert for å gjøre en jobb hver eneste dag. Jeg fikk beskjed om at de hadde likt det de hadde sett og at jeg ikke måtte finne på å tro at det ikke er ledige plasser i NHL-troppen når jeg kommer tilbake, sier Martinsen til adressa.no (PLUSS).

Lik trd.by på Facebook

Dette vil han bli bedre på

Martinsen er nå tilbake i Norge med en sekk full av tips for å komme tilbake i best mulig form når han returnere til Denver og NHL-klubben Avalanche i slutten av august. Gjennom nøye kartlegging av alt fra gradene på bøying av knærne til detaljer rundt andre fysiske aspekter, har ledelsen i utviklingsavdeling i Avalanche bedt Martinsen fokusere på følgende områder:

- For min del har jeg størst forbedringspotensial på start/stopp og retningsforandringer. Det handler om å bli bedre til å gå på skøyter. Det kan illustreres ved at banene i USA er mindre enn i Europa. Derfor er jeg vant til at det er plass og tempo til å ta litt større svinger, mens i USA har de allerede snudd seg når du svinger, sier Martinsen, som dermed har fått beskjed om å jobbe med tempoet i spillet sitt.

- Det er ikke noe jeg er dårlig på, men det er ting jeg kan utvikle mer. Det handler kvikkhet og det å holde på farten. Jeg har en stor kropp, så den er tyngre å holde styr på, sier 25-åringen, som er blitt en 105 kilo topptrent hockeyproff som strekker seg 190 centimeter opp fra isen.

Det er noe helt annet enn den spinkle åtteåringen som tok sine første fraspark i Leangen ishall for 17 år siden.

Favorittklubben

Helt siden han gikk i 6. klasse på Singsaker skole har drømmen vært å bli hockeyproff i NHL. Som abonnent på det svenske hockeybladet «Svensk pro hockey» fikk han tidlig en favoritt i stjernespiller Peter «Foppa» Forsberg, som tjente sine beste år i nettopp Colorado Avalanche. Dermed ble laget fra foten av Rocky Mountains en naturlig favorittklubb. Uten at det hadde noe si for valget til 25-åringen da han signerte for Avalanche, tross interesse fra flere NHL-klubber.

- Avalanche hadde fulgt meg en god stund og var over for å speide på meg allerede tidlig fjor. Sjefen for spillerutvikling (David Oliver journ.anm.) var den første som kom over. Selv om jeg ble litt overtent og skadet meg allerede i første av de fire kampene han planla å se meg i, fikk jeg beskjed om at jeg var en spillertype treneren i klubben hadde sett for seg. David Oliver tok meg med ut på middag og gikk gjennom en del av filosofien til klubben. Jeg skjønte tidlig at dette var en klubb jeg kunne tenke meg å spille for, sier Martinsen.

- Drar ikke hjem uten NHL-spill

Martinsen er fast bestemt på å få spilletid i verdens største hockeyliga.

- Jeg har sagt til meg selv at jeg ikke drar hjem uten å ha spilt i NHL. Jeg har fått signaler om at det absolutt er muligheter, så det gjelder å bruke sommeren godt for å stille best mulig forberedt til jeg skal over igjen. Veien til NHL-spill er selvfølgelig fortsatt lang, men jeg er nærmere nå enn noen gang. Akkurat det er veldig motiverende, forklarer Andreas Martinsen.

LES HELE SAKEN HER (PLUSS)