Norges rugbysesong er sparket i gang, og for de som har lyst til å følge med må de raska på. For siste kamp er allerede i oktober. Trondheims kaptein, Lasse Eri Marthinsen (29) sier at årsaken til den korte sesongen er at det bare er fem lag i hele Norge som er med i serien.

- Spenningsfylt kamp

NTNUI Rugby møter Stavanger førstkommende lørdag, og kapteinen forteller at det er et godt lag.

- Men vi vant over Bergen forrige helg. Og det har vi aldri gjort før.

Dette blir sesongens tredje kamp, også det mener han er en fordel.

- Det er nå det løsner litt. Nå har vi spilt oss litt varm, og de nye har blitt bedre.

- Hvorfor skal folk ta turen innom for å se kampen?

- Det er en idrett som er artig å se på, og dette blir en spenningsfylt kamp med mange taklinger.

Han legger til at det kanskje blir litt forvirrende for de som ser rugby for første gang, men at det likevel kan være verdt å få med seg en kamp for opplevelsens skyld.

- Det er også lov å slenge seg med å trene sammen med oss, forsikrer han.

Kampen spilles klokka 14.30 på gressbanen på Lade.

Lasse Eri Marthinsen, som unngår å bli taklet på dette bildet, er kaptein for Trondheimslaget. Han ser gjerne at flere blir med på laget. Foto: NTNUI Rugby

- Begynner å bli jevnt

De fire lagene som er med i serien i tillegg til Trondheimslaget er Blindern, Stavanger, Bergen og Sagene. De spiller i 1. divisjon.

- Det er bare en divisjon, men rugby-Norge begynner å bli mer jevnt, sier han.

NTNUIs rugbylag er det eneste i Trondheim som spiller den typen som kalles Union. Det vil si med 15 spillere på hvert lag. Men det er også et lag fra Trondheim Rugbyklubb som spiller den typen som kalles League.

- Begge typene er rugby, men de er litt forskjellige, forklarer Marthinsen som spiller for begge.

Selv begynte han med rugby i 2012.

- Jeg begynte da jeg ble student. Jeg har alltid vært litt fysisk av meg i fotballen, så jeg valgte å prøve meg på rugby. Og siden har jeg spilt, forklarer han.

Som Trondheimskapteinen selv sier, så hadde han alltid vært litt fysisk av seg på fotballbanen og prøvde seg derfor på rugby. Her er det NTNUIs rugbylag som bryner seg på Bergens rugbylag. Foto: Cedric Hamelin/Bergen Rugbyklubb

Både for gutter og jenter

Rugbylaget inngår som ett av flere idrettstilbud til Trondheims studenter. Og de tilbyr både lag for gutter og jenter.

Rugbylaget til gutta trener tre ganger i uka. To ganger der de fokuserer på trening rettet mot kamp, og en kveld sammen med jentene der de spiller en variant som kalles "Thouch" i Dødens dal.

- I "Thouch" er det ikke taklinger. I stedet for er det nok med å berøre motspilleren for å vinne ballen.

Tilsammen på gutte- og jentelaget har de ni personer som også spiller på landslaget. Tre av damene og fem av mennene.

- Målet er selvfølgelig å få flere opp på dette nivået innad i klubben, sier kapteinen.

Bildene er fra da Trondheim møtte Bergen på bortebane. Foto: Cedric Hamelin/Bergen Rugbyklubb

Mange tilbud

Blant de andre tilbudene til NTNUI er for eksempel cheerleading som ble startet i 2012. Der skal det ikke være noe behov for andre forkunnskaper enn å være positiv og å ha et ønske om å lære.

I det varierte aktivitetstilbudet til byens studenter finnes også kreative innslag som Rumpeldunk. En idrett kjent fra Harry Potters verden. I mars i år dro laget for fjerde gang til European Quidditch cup og endte i bronsefinalen.

Det er også flere titalls idretter som fekting, boksing, dans, dykking i tillegg til de vanligste tilbudene som håndball, fotball og innebandy.

I Trondheim finnes det to lag, et som spiller Union og et som spiller League. Her er det NTNUIs lag som spiller i Union-serien med 15 spillere på laget. Her er det Trondheims Mattias Lindqvist som tar avsparket. Foto: Cedric Hamelin/Bergen Rugbyklubb