Trønderguttene Johannes Sundby Aukan (17) og Oskar Hjellegjerde (16) ånder for skating, og har kvalifisert seg til en mulighet få andre i Norge har fått muligheten til.

Lik trd.by på Facebook

Denne uken starter X Games i Oslo, og som to av åtte norske skatere skal trønderguttene få en sjanse til å konkurrere i verdenstoppen.

- Fire norske skatere ble plukket ut, og fire andre kvalifiserte seg i konkurranser i fjor. Dermed er vi åtte stykker, og en person går videre til hovedkonkurransen i X Games, forteller Aukan.

- Bare ha det gøy

Onsdag kveld starter den norske kvalifiseringen, og vinneren går direkte inn i torsdagens kvalifisering i hovedkonkurransen. Der må den norske vinneren kjempe seg videre sammen med blant annet verdenseliten, der iblant den kjente MTV-stjernen og skateren Ryan Sheckler, som til nå har tre gullmedaljer fra X Games så skilte med.

17-åringen har skatet i Trondheim i mange år, og en slik mulighet vokser ikke på trær. Likevel tar han utfordringen med ro.

- Jeg gruer og gleder meg, men må bare gjøre det jeg alltid gjør. Jeg kan ikke tenke så mye på det. Den eneste måten å bli klar til dette på er og bare skate og ha det gøy, sier Sundby Aukan.

Brudd i beinet

For Oskar Hjellegjerde ser det derimot litt mørkere ut. Han pådro seg nemlig et brudd i beinet for en måned siden, men håper å være klar til onsdagens konkurranse.

- Jeg har tatt av gipsen og blir bedre for hver dag, men jeg må bare se det an. Å være med på X Games er så stort at jeg ikke vil gå glipp av det hvis jeg ikke må, sier Hjellegjerde.

Oscar har tidligere tatt medalje i denne verdenfinalen i skating!

Og selv om ingen av trønderne skulle dra seieren i land onsdag kveld, er slett ikke oslo-turen forgjeves.

- Det er helt rart å tenke på at jeg nå får varme opp med skate-stjerner jeg sikkert ville betalt tusenvis av kroner for å se. Jeg må holde litt igjen for å ikke bli helt «star struck». At vi er to fra Trondheim som får være med er stort, sier Sundby Aukan.

Ryan Sheckler er en de største stjernene som kommer til Oslo, i videoen under kan du se litt av det den amerikanske unggutten er god for.