I helga som var stilte Kjersti Buaas (34) i Big Air-konkurransen ALE Invite i Sverige, men det gikk ikke helt etter planen. Til tross for at hun havnet på en fjerdeplass i konkurransen var det et hopp på siste forsøk som preget helga.

Lik trd.by på Facebook

- Jeg tok sats og kom litt for kort. Det gjorde at jeg landet på plata og fikk meg en skikkelig «trøkk» i kroppen. Jeg fikk en sprekk i hjelmen og slo hofta kraftig.

Trønderen gikk dermed ut av konkurransen med hjernerystelse og en ekkel opplevelse.

- Det var en skikkelig kjip opplevelse. På enkelte triks, spesielt backside, er det er vanskelig å se landinga og man vet dermed ikke om man har hoppet langt nok for man setter ned brettet. Da jeg traff platået oppe på hoppet, ble jeg både ør og svimmel. Det bare smalt i kroppen, forteller Buaas og fortsetter:

- Da jeg så hvordan forfatning hjelmen var i etter fallet, får man en påminner om hvor viktig hjelm er i denne sporten.

I tillegg til en liten hjernerystelse fikk Buaas' hjelm seg en stor sprekk. Foto: Chanelle Sladics

Nå er hun tilbake i Trondheim for å pleie kroppen til X-games i Oslo om knappe ni dager. Men noen garantier for om kroppen er god nok til å stille, har hun ikke.

- Jeg er positiv og får mye god hjelp av blant annet kiropraktikk. Håpet er at jeg er optimal til konkurransen starter. ALE Invite i Sverige er en kul konkurranse, men om X-Games skulle ryke på grunn av det, hadde det vært utrolig surt. Det er noe jeg har gledet meg til lenge og vil nødig gå glipp av det, sier Buaas.

Har du lest om Johannes (17) ? Han kjører ikke snowboard, men kjemper likevel om en plass i X-games i Oslo.