I helga ble det arrangert NM i Cheerleading og Cheerdance ved Oslofjord Convention Center, og Nixies Cheerteam fra Trondheim stilte med fire lag, to juniorlag og to seniorlag.

Følg trd.by på Facebook

Mikset gruppe

I gruppen Senior Coed Elite er Trondheimsklubben den eneste med miks av både gutter og jenter. Nixies Cheerteam tok med seg sølvpokal hjem til Trondheim, kun seks poeng bak gruppa SCL Shining Star.

- Stemninga var helt syk. Da vi ble ropt opp ble vi dritglad. Vi hadde oppnådd noe vi aldri trodde vi ville oppnå, sier hovedtrener Anna Maria Waade (18).

Det var flere lag i NM nå enn det var på kvalifiseringen i høst, noe som gjorde konkurransen enda tøffere, ifølge trenerne. Likevel klarte de seg bra, og kom på andreplass på lørdag, og derfor videre til finale på søndag.

- Lørdag var en god dag for oss, og vi kjørte nesten feilfritt, forteller assistenttrener Julie Urstad (18).

Trondheimsklubben var de eneste som stilte med en miks av både gutter og jenter. Foto: privat

Mye flaks

Ifølge trenerne gikk ikke dag to like bra, og de var ikke sikre på om de kom til å klare å holde på andreplassen fra dag en.

- Det handler mye om flaks og dagsform. Vinnerlaget stilte bedre på søndag, og vi bedre på lørdag, sier Urstad.

Showet til Senior Coad Elite besto av en blanding av stunt, akrobatikk og hopp. I tillegg har de pyramider litt utenom det vanlige.

- Vi henter mye inspirasjon fra Youtube, og har en del triks ingen andre i Norge bruker. I tillegg har vi tilpasset nivået til gruppa, og gjort det enkelt så vi er sikker på at vi står, sier assistenttreneren.

- Aldri vært så motivert

Joachim Rønning (19) er med på laget, og mener selv at showet gikk veldig bra.

- Vi har bare to og et halvt minutt på å vise hva vi kan. Klarer vi ikke det, er treningen i august-mars ødelagt, sier Rønning.

Dette er første gangen noen i klubben Nixies har kommet så langt før, og trenerne er sikker på at det blir full pott ved neste mesterskap.

- Laget har aldri vært så motivert. Neste gang blir det gull, sier Waade.

Det ene juniorlaget gikk også videre til søndagen, og kom på en fjerdeplass.