- Jeg våknet opp en dag og hadde lyst til å prøve det. Jeg spurte folk om de hadde sett folk som turnet i et hjul. Det var et veldig rart innfall, sier Ingrid Kastet (24).

Følg trd.by på Facebook

Etter seks måneder hadde hun tenkt så mye på denne gymhjul-sporten, at hun bare måtte prøve. Etter mange telefoner til forskjellige plasser, kom hun frem til at de fleste som hadde tilbudet i Norge holdt til på Østlandet. Det var ingen i Trondheim.

- Det endte med at jeg dro til Tyskland for å kjøpe mitt egne hjul. Kjæresten min og jeg dro til den fabrikken med det hjulet som ble laget mest av, og så sendte de det til Trondheim. Jeg måtte teste det først, og ble med de på en trening der hvor jeg lærte det grunnleggende, forteller 24-åringen.

Her får du 10 supre NTNU-tips til et sunt liv.

Kun en hobby

Ingrid har nå holdt på med idretten i ett og et halvt år, og driver med det på hobbybasis. Siden hun tidligere har drevet med kunstløp i 13 år, tok hun det veldig lett fra start.

- Det var kjempegøy første gang. Jeg fikk ikke til alt, men det var lett for meg. Det er mye smidighet og romkoordinasjon med det, sier hun.

24-åringen trener med gymhjulet cirka to ganger i uken. Hver gang hun skal trene må hun låne seg en hall på Dragvoll. Bortsett fra det er hun med på NTNUI turn, sirkusskolen og øver en del på teknikk utenom.

- Jeg bruker også Instagram en del som inspirasjon. Der finner jeg folk fra Australia, USA og Tyskland. Liker de bildene mine, går jeg inn og finner inspirasjon fra de, sier hun.

- Mange vil heller trene hjemme, enn å dra til et fullpakket treningssenter.

Blir ikke svimmel

Det er mange som synes det hun driver med er litt merkelig. De skjønner ikke helt hva det er hun holder på med, men Ingrid er opptatt av at folk skal få prøve.

- De fleste synes det er ganske kult likevel. De som har prøvd har funnet ut at det er kjempeartig, sier hun.

Du skulle tro at hun ble svimmel av å snurre rundt i hjulet flere ganger, men Ingrid kan fortelle at hun ikke blir det. Redd har hun heller aldri vært.

- Til å begynne med hadde jeg høydeskrekk, og i starten var det skummelt på toppen. Men nå har jeg kurert høydeskrekken, sier hun.

Drømmen til Ingrid er å stille i en konkurranse. Men for å kunne gjøre det må hun kunne en del triks. Nå holder hun på å øve på et triks uten å bruke hender.

- Jeg er i kontakt med en klubb i Rygge, og de har mange flinke utøvere som har vært med i VM. Så vi får se når jeg har snakket med dem, sier hun.

Martine (17) bokser med akrylnegler og rosa hansker.