Denne uka ble dørene til treningssentrene i Trondheim igjen lukket for alle over 20 år. Løkke er grunder daglig leder i Myworkout, en teknologibedrift som hjelper bedrifter, privatpersoner, forsikringsselskap og pasienter med økt helse, trivsel og produktivitet.

– Vi har som mål å redde verden fra inaktivitet. Vi vil inspirere og motivere folk til å leve gode liv, sier Løkke og smiler.

Myworkout jobber etter FNs bærekraftmål om helse, og har også en treningsklinikk.

Treningskonkurranse

Myworkout har to treningssentre i Trondheim. TrenHer ligger på Nardo og på Angelltrøa. Da sentrene måtte stenge, tenkte Løkke at de ville gjøre noe alternativt for medlemmene sine.

– For at folk ikke skal miste treningstilbudet sitt, starter vi en HIT-konkurranse mellom gutter og jenter.

Løkke forklarer at konkurransen går ut på å samle HIT-minutter ved å trene utendørs ved å gå eller løpe, og at HIT-minuttene telles når du puster tungt, men uten ubehag. For hvert minutt man er i aktivitet får deltakerne ett poeng, mens de får fire for hvert HIT-minutt.

Pernille Bardal, Ole Christian Larssen, Christine Hammeren og Knut Løkke mener at dette kan være et fint alternativ til studiotrening. Foto: Synne Mauseth

Poengene og HIT-minuttene registreres automatisk med egenutviklet teknologi i Myworkout GO-appen. Appen registrerer brukernes intensitet, uten behov for pulssensor og kun ved å bruke smarttelefon.

– Dette betyr at utgangspunktet ditt treningsmessig ikke spiller noen rolle og du kan komme i gang bare du har en smarttelefon. Alt handler om å gi belønning for den innsatsen du legger ned, sier salgs- og markedssjef i Myworkout, Christine Hammeren.

– Mange tenker nok at gutter mot jenter i utgangspunktet er feige lag, men med denne metoden kunne jeg ha konkurrert mot en som er bedre treng enn meg og likevel vunnet, legger Løkke til.

Mistet tilbudet

Pernille Bardal (20) og Ole Christian Westad Larssen (21) er to av mange som mistet treningstilbudet sitt nå nylig.

– Jeg har nettopp flyttet fra Oslo, så sånn sett er jeg vant til at det er stengt. Men det var en nedtur selvsagt. Samtidig er jeg takknemlig for at de setter inn slike tiltak raskt, slik at vi forhåpentligvis kan åpne igjen snart, sier Bardal.

Westad Larssen forteller at han var inne i en god periode treningsmessig før dette.

Ole Christian Larssen synes det er kjedelig at treningssenterene måtte stenge igjen, men ser fram til konkurranse. Foto: Synne Mauseth

– Jeg er midt inne i eksamensperioden, og da var det en god rutine å trene før jeg begynte å lese om dagene.

Fra førstkommende mandag av og ut juni skal de delta i konkurransen, og begge er enige om at det er et godt tiltak.

– Jeg er et evig konkurransemenneske, så jeg meldte meg på før jeg hadde lest hva det handler om, sier Bardal og ler.

- Mer rettferdig

Westad Larssen mener det er bra at det er innsatsen som teller.

– Det som er bra med å telle HIT-minutter, er at det blir mye mer rettferdig. Mange gutter, eller godt trente folk for øvrig, tenker nok kanskje at det er kult at de løper fra andre. Men det betyr jo ikke nødvendigvis at de trener like hardt som andre av den grunn, sier Westad Larssen.

Løkke og Hammeren håper og tror at en slik konkurranse vil gjøre noe med motivasjonen til de som trener minst.

– Det eneste som teller er å gjøre så godt du kan, forklarer Hammeren.

Pernille Bardal og Ole Christian Larssen er spent på hvem som vinner konkurransen. Foto: Synne Mauseth

Hver uke starter det en ny konkurranse hvor deltakerne kan vinne ulike premier. I alt er det 2500 medlemmer ved de to Trenher-sentrene. Hvem som stikker av med seieren, om det er jentene eller guttene, Angelltrøa eller Nardo, gjenstår å se.

– Jeg holder en knapp på jentene, sier Bardal.

– Det er umulig å si. Det finnes blodtrente 50-åringer i midtlivskrisa som sykler seg i hjel av begge kjønn, legger Westad Larssen til og ler.