- Drømmen min er å delta i OL, sier Amilie til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Var med på trening som fireåring

Amilie kommer fra Trondheim og går på Stabbursmoen skole på Heimdal. For 13-åringen er det ingen tvil om hvilken sport det er som gjelder.

-  Hun begynte å være med meg på taekwondo-trening allerede som fireåring, sier pappaen og treneren til Amilie, Knut Brevik til trd.by.

Da Amilie var seks år begynte hun å trene ordentlig, og Knut har stort sett vært treneren hennes siden den gang. Han har selv holdt på med sporten siden 1983.

Amilie og pappa Knut har trent sammen stort sett hele livet. Foto: Privat

Trener seks dager i uka

Til daglig trener Amilie i Tong-Ir taekwondo klubb i Trondheim.

- Hun trener seks dager i uka, og da er det cirka to timer hver dag. Det er mye, men hun er med i ei satsingsgruppe i klubben, hvor tenåringene selv har sagt at de ønsker å trene mye, sier Knut.

13-åringen har en vanlig skolehverdag, og på onsdager har hun treningsfri.

- Da prioriterer vi mye skolearbeid, sier Knut.

- Morsomst å konkurrere

Amilie sier det ikke er så farlig at hun ikke får tid til andre aktiviteter, for hun synes det er veldig gøy å holde på med sporten.

- Det morsomste er å konkurrere, sier hun.

Drømmen hennes er å delta i OL.

- For å komme dit må jeg stå på og trene hardt, sier 13-åringen.

Amilie var den eneste fra Norge som klarte kvalifiseringskravene til EM. Foto: privat

Kjemper mot 24 andre nasjoner

Når EM for kadetter arrangeres i Bucuresti i Romania deltar Amilie i ungdomsklassen, som er personer fra 12 til 14 år. Lørdag 10. september skal hun kjempe mot 24 andre nasjoner.

- Til å være norsk er hun veldig god, for de hun konkurrer mot har helt andre treningsrutiner. Mange slutter på skolen og flytter fra familiene sine for å satse, men det gjør ikke vi, sier Knut.

Amilie var den eneste fra Norge som klarte kvalifiseringskravene til EM, og tidligere i år har hun blant annet tatt bronse fra Holland open og sølv fra Østerrike open, i tillegg til to gull fra Norges Cup i taekwondo.

- Det kan gå begge veier i EM. Tidligere har vi slått mange, men vi har også tapt for mange. Det er en uforutsigbar sport, men vi satser jo selvfølgelig på gull, sier Knut.

Vet du hvorfor det lønner seg å høre på musikk når man trener? Svaret får du her.