Hvor «vass» er du?

Det har Warrior Obstacle Xtreme (WOX) spurt sine følgere på Facebook. Fredag ble det nemlig klart at det skal arrangeres et stort hinderløp i selveste Vassfjellet - for første gang. Det dras i gang av Kine Antonsen (39) fra Trondheim og Lars Severinsen (29) fra Skien.

- Hinderløp er et stort østlandsfenomen for tida, der omtrent hver by har et løp eller to. Nå blir det veldig spennende å flytte det hele til Trøndelag, sier Antonsen til Trd.by.

Det første hinderløpet ble arrangert som WOX Telemark i mai 2016, og hadde 700 påmeldte. Neste hinderløp ble avholdt i 2017 med hele 1150 deltagere. Arrangørene ønsker å nå ut til flere deler av landet, og i første omgang Trøndelag og Vassfjellet.

Skianlegget skal i september gjøres om til en åtte kilometer lang og tøff hinderløype. Foto: Vassfjellet webkamera

Tak på 1 000 deltakere

Ved skianlegget i Vassfjellet skal det settes opp en åtte kilometer lang hinderløype, og løpet skal gå av stabelen 22. september. Arrangørene valgte Vassfjellet på grunn av et variert bratt terreng, fullt av gjørme.

Kine Antonsen og Lars Severinsen er de to som står som arrangører bak hinderløpet. Foto: Privat

- Det er jo galskap. Galskap for voksne som kanskje har sluttet å leke seg. På forhånd tror folk at det vil være beinhardt og tror de skal dø, men alle kan klare det om man er i litt aktivitet. Her kan du virkelig få utfordret grensene dine uten at det blir for skummelt, sier Antonsen.

Nedre aldersgrense for å delta er det året man fyller 16 - ellers er det ingen øvre grense. Antonsen anslår at snittalderen på deltakerne på tidligere løp har vært mellom 35 og 40 år.

- Løpet byr på et felleskap med andre man kanskje ikke får ellers, enten du deltar med jobb, venner eller alene. Det er utrolig hvor sosial man blir når man ruller og drar seg i gjørma.

Under hinderløpet skal deltakerne få bryne seg på over 40 ulike hindre. Foto: Marius Johannessen

Bookingen for å delta begynner i neste uke. Prisen for å delta øker for hver 150-ende deltaker som melder seg på, så her kan det altså være lurt å ikke vente for lenge. For løpet setter arrangørene et tak på 1 000 deltakere.

Beskytes av paintball

Antonsen anbefaler nykommere til å dra sammen som et lag. Hun legger ikke skjul på at løypa vil bli tøff.

- Det er klart at du trenger hjelp for å komme deg over en over en vegg på to og en halv meter. Da trenger du som regel et dytt i rumpa. Det å delta gir en skikkelig lagfølelse selv om du løper alene, folk er veldig hjelpsomme. Vi har sett noen sitte på toppen av veggen i evigheter for å hjelpe andre. Folk blir morsomme i sånne sammenhenger, ler hun.

Mange kolleger og vennegjenger melder seg på hinderløpene. En hjelpende hånd eller dytt bak kan være nødvendig for å klare de tøffeste hinderne. Foto: Bjørn Rudborg

Hun nevner blant annet et paintball-hinder som har vært med i tidligere løp. Der løper deltakerne en gitt distanse mens skyttere skyter etter dem med paintball.

- Dette hinderet har ofte vært skrekken for de fleste, men har vakt mest iver i etterkant. Det er morsomt å se deltakere sprade rundt i garderoben etterpå for å skryte over blåmerkene sine.

- Har trua på trønderne

- Nå spørs det om trønderne tar utfordringa! Jeg har veldig trua. Jeg vet at trøndere har reist til Telemark og andre løp i landet for å delta der. Det blir veldig spennende, sier Antonsen.

Driftsleder i Vassfjellet Skisenter, Per Eyvind Tellugen, har også stor tro på arrangementet.

- Vi har alt som skal til, det heter ikke Vassfjellet uten grunn. Det er mange myrpytter, dammer og fjellheng her. Vi har ikke hatt noe sånt her før, og vi tror det kommer til å bli veldig bra, sier Tellugen.

Driftsleder i Vassfjellet Skisenter, Per Eyvind Tellugen, gleder seg til hinderløp hos dem. - Utgangspunktet vil være der heisene starter, og ned til et grustak, så får vi se om løypa vil gå helt opp til toppen, sier han. Foto: Terje Svaan

Etter gjennomgang med WOX og en runde med grunneierne ble de enige om at Vassfjellet vil bli en perfekt hinderløparena.

- Trønderne har rykte på seg til å være treige - er det en myte?

- Ja den begynner nok å bli gammel nå ja. Det vil sikkert komme mange. Det er bare å møte opp!

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no