Hvert år deler kommunen ut stipender på 50 000 kroner til ulike talentfulle utøvere. Nylig fikk følgende unge utøvere mellom 15 og 22 år en gledelig overraskelse - og overrekkelse - fra ordfører Rita Ottervik:

Julie Pauline Wikdahl, Trondheim judokwai, judo

Begrunnelse: "Julie har de siste årene oppnådd sterke resultater som judoutøver med psykisk utviklingshemming. Hun har vunnet en rekke medaljer i flere internasjonale stevner. I forrige sesong ble det bronse i Special Olympics i St. Petersburg og gull i Gøteborg Open. Dette viser at hun er i Norges- og Europatoppen i sin klasse. Hun er en dyktig og målbevisst utøver som trener hardt for å nå sine mål. Hennes hovedmål er Special Olympics Summer Games 2016. Mer langsiktig er målet Special Olympics World Games 2019".

Sigurd Salberg Pedersen, Trondhjem Velocipedklubb, sykling

Begrunnelse: "Sigurd har drevet med allsidig idrett før sykling ble valgt som hovedsatsing. Han satser primært på terrengsykling og spesielt på den olympiske grenen rundbane. Sigurd har vist seg som en målrettet og hardtarbeidende utøver som forstår hva som kreves for å nå et internasjonalt nivå i sykling. Sigurd presterer helt i Norges-toppen både på landevei og i terrengsykling. Han er en del av det norske landslaget og var topp tre blant juniorene i 2014, med 3. plass i NM og 17. plass i VM av juniorene.  Aller øverst står drømmen om å kunne bli verdensmester og olympisk mester i terrengsykling".

Christian Dischington Tøfte, Sverresborg Hoops Basket, basket

Begrunnelse: "Christian har rukket å gjøre seg bemerket ut over regionen, tross sin unge alder. Han er en av regionens beste innenfor sin idrett og årsklasse. Han ble tatt ut til landslaget i sesongen 2013/2014 og 2014/2015, og representerte Norge i EM i 2015. Dette viser at han hevder seg blant landets og Europas utøvere. Han ble blant annet lagets suverene toppscorer i årets Nordiske Mesterskap. Christian har også engasjert seg som trener og dommer i Norges basketballforbund Region Midt. Som utøver er han dedikert til idretten. Hans langsiktige mål er å spille og etablere seg på landslaget U18 og spille i Nordisk og Europamesterskapet 2017".

Marie Tveranger Alfer, Rosenborg ishockeyklubb, ishockey

Begrunnelse: "Marie er en talentfull ishockeyspiller som de siste årene har oppnådd sterke resultater ved å bli tatt ut til U18-landslaget sesongen 2014/2015. Hun er også tatt ut på Norges Ishockeyforbunds egen satsing på ungdommer på landslagsnivå frem til ungdoms-OL og VM i 2016. Sesongen 2014/2015 har hun spilt for Narvik i 1. divisjon. Der ble det 2. plass for laget.  I mars 2015 vant laget pokalturneringen for 1. divisjonslagene i norsk damehockey i Stavanger. Marie går nå på Wang Toppidrettsskole i Stavanger, med ishockey som spesialisering. Marie er en fokusert idrettsutøver som jobber hardt for å nå toppen i hennes idrettsgren".

14 500 andre følger trd.by på Facebook. Hva med deg?

Kommunen har også delt ut en pris til årets ildsjel. Det ble Stig Terje Strand, som har lagt ned et stort arbeid for skiskytingen i Trondheim og regionen i 25 år.

Flere flotte idrettsfolk å se opp til? Maichen Eidem Olsen er blant 20 finalister til «Norges beste trenerforbilde 2015».