En pågående diskusjon er hvem som skal gå sammen med Petter Northug for Strindheims førstelag i lagsprinten i NM senere i vinter. Tomas har slitt med sykdom, mens Even har slått greit fra seg i verdenscupen i år.

– Som det ser ut nå, er det helt klart Even, sier Petter Northug til NRK før onsdagens avreise til Ski Tour Canada. Petter mener Even har gjort mye rett i årets sesong, men stiller seg uforstående til ett valg som Even har gjort i år:

– Han har skaffet seg erfaring med å gå heat i verdenscupen og har bare gjort ett feilvalg i år, som jeg ser det, og det var at han dro til U23-VM. Det skjønner jeg ikke, sier Petter til NRK.

– Det skuffer Northug-hjertet mitt så til de grader, for der har han ingenting å gjøre. Det er verdenscupsprint i Lahti, han vinner uttaksrennet i Meråker, og da i det hele tatt å reise til et renn ingen bryr seg om, det er bare hoderystende.

– Han hadde et valg. Han var kvalifisert for verdenscup. At han velger å gå U23-VM, det synes jeg er veldig, veldig rart, sier Petter Northug.

Johannes (19) er forøvrig en ny trønder på vei oppå og frem

Even Northug har en annen historie.

– Jeg fikk aldri noe tilbud om å gå verdenscup i Lahti, så da takket jeg ja til U23-VM, sier han til NRK. I U23 gikk det forøvrig ikke spesielt bra.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen bekrefter overfor NRK at Even Northug aldri fikk noe tilbud om å gå i Lahti, selv om han hadde gått videre fra prologen i to verdenscupsprinter på rad og vant den siste norgescupsprinten i Meråker.

Følg trd.by på Facebook