Like før klokka 11.00 er det 2774 påmeldte jenter til trimarrangementet som arrangeres for 24. gang.

Følg trd.by på Facebook

Jentebølgen-general Reidar Isachsen forteller at det er telefonstorm, og at de litt over 200 plassene som gjenstår kan forsvinne. Taket er nemlig på 3000 deltakere.

- Med dette været bruker det å komme en god del folk i siste liten. Etter at vi flyttet start og mål fra Torvet til Solsiden, så er dette klar rekord med tanke på antall deltakere sier han.

- Må ha mannlig hare

Klaus Joacim Sonstad, for mange kjent som radio- og tv-personligheten Odin Jensenius, skal være hare, mens hans makker, Are Sende Osen skal være starter. Petter Wavold med band spiller i forkant av løpet.

- Man trenger mannebein for å få damene til å løpe?

- Det er et image vi har. Vi legger ikke noe mer i det enn at dette bare er show. Men det må være en mann som er hare. Det føler vi hører med, og det har vi hatt siden 1998 da Davy Wathne var hare. De er jo ikke der for å trekke opp farten, sier Isachsen ærlig.

Hvor god trening er det egentlig å gå tur?

Stenger Brattørbrua

Han forteller at en god del av deltakerne velger å ta løpet som en trimtur og går store deler av traseen.

- Det er en del jenter som ikke ville kommet hvis det var mannfolk som deltok i løpet. Dessuten får man ikke 2000 mannfolk til å hoppe og danse foran scenen. Damer koser seg på en egen måte, forklarer Isachsen.

Løypa går fra Verftsbrua (Blomsterbrua), Kjøpmannsgata, Gamle Bybro, elvepromenaden, Øya stadion, gangbrua, Elvegata, Marinen og tilbake til Solsiden. Det er rundt 50 til 60 funksjonærer i sving.

- Vi må stenge Brattørbrua, men det hjelper politiet oss med, sier Jentebølgen-generalen.

- Når du først prøver denne sporten blir du hekta

Politiet bistår

Rekorden er 12 700 deltakere, men da var arrangementet på Torvet. Etter at det ble flyttet til Solsiden for tre år siden har det vært rundt 2000 og 3000 deltakere.

- Hvis du vil delta i år må du komme på Match-butikken på Solsiden. Men skynd deg, det er bare 220 startnummer igjen, sier han.

Torkjel Rendal, seksjonsleder for vakt- og beredskapsseksjonen ved Sentrum politistasjon, bekrefter at politiet vil bistå i starten av løpet.

- Vi skal dirigere trafikken akkurat idet de løper fra Verftsbrua til Havnegata. Arrangør har mye vaktmannskap selv, og vi trenger derfor ikke å bistå med noe annet, sier han.

Maria (14) har padlet seg til magasiner verden over

- Unngå å kjøre bil rundt starten

Han understreker at løpet går i hovedsak på gangveier.

- Det kan lønne seg å ikke kjøre Havnegata rundt klokka 19, men ellers vil ikke dette få store konsekvenser, mener han.

- Vi regner med at dette vil gå bra. Det har gjort det tidligere, sier Rendal.

7 idrettsarrangementer for deg med unike talenter