Petter Northug er i god mai-form og også i godt humør. I helga var han på treningstur i Bymarka i Trondheim sammen med Adresseavisen. Etter økta røpet han det som til nå har vært en godt bevart hemmelighet.

30-åringen er blitt spurt om å delta på TV-programmet Paradise Hotel. Henvendelsen ble avvist av hans manager Are Sørum Langås og skiesset fikk først vite om det i etterkant.

Lik trd.by på Facebook!

Omstridt program

Temaet dukket opp i forbindelse med den kommende FIS-kongressen i Mexico, hvor det 9. juni blir avgjort om Trondheim får ski-VM i 2021. Planen var at Marit Bjørgen skulle delta på kongressen for å bidra til å skaffe Norge et nytt VM. Bjørgen har imidlertid valgt å bli værende hjemme. Northug svarte slik da han fikk spørsmål om han er blitt spurt om å erstatte skidronningen:

- Nei, jeg har ikke det. Jeg er blitt spurt om å bli med på Paradise Hotel i Mexico, men ikke om å være med på å få ski-VM til Trondheim. Det er bare slik det er. Man blir valgt ut til forskjellige oppdrag, smiler mannen med fire gull fra forrige VM i Falun.

Paradise Hotel er en realityserie hvor en gruppe mennesker bor på et eksotisk luksushotell. Triana Iglesias har vært programleder for den omstridte serien, som er blitt vist på TV 3.

Stanset av Langås

Northug sier at henvendelsen ble stoppet av manageren.

- Du må spørre Are om hva jeg svarte. Jeg fikk ikke høre om dette før etterpå, men det var tydeligvis et nei.

Manager Langås bekrefter at Northug har fått en forespørsel om å bli med i programmet.

- Siler ut 99 prosent

- Jeg mener det er riktig. Det kommer veldig mange henvendelser og hvis vi skal gå gjennom alle med Petter, blir det lite tid til både trening og søvn. Derfor siler vi ut nesten 99 prosent, så får Petter ta stilling til det som blir igjen.

Henvendelsen skal ha kommet for en tid tilbake.

- Jeg tenkte at det ikke var spesielt aktuelt. Hvor seriøst det var, vet jeg ikke, men det var sikkert noen som mente at det ville ha vært en god idé, smiler Langås.

Nå er Northugs fokus rettet mot vinterens VM i Lahti.

- Jeg har trent bra fra starten av mai og frem til nå. Vi hadde ei oppstartsamling i Meråker hvor jeg fikk trene mengde og gå litt på ski. Treningsformen er bra. Jeg trenger tre-fire uker på å komme opp på et bra nivå og begynner å nærme meg det nå.

Petter Northug sjekket ikke inn på Paradise, men på torsdag tar han turen til Torvet!

MERKELIG FILMSCENE: Northugs fyllekrasj havnet i Mission Impossible-film