Matilda Mahle Singstad, som kommer fra Verdal og studerer i Trondheim, kapret nettopp gullet i juniorklassen i NM. I tillegg fikk hun tredjeplass for de under 163 cm i seniorklassen, og en god plassering i «over all». Dette gjør at hun kan stille i både junior-VM i Ecuador og senior-VM i Polen.

- Jeg er overlykkelig, og hadde ikke forventet det. Det er veldig flotte damer på scenen, blant annet Anniken som er både venninne og lagkamerat, forteller Singstad, som stiller for trondheimsklubben Kaliber FKK.

Skjønte utfallet

Anniken Malmedal kommer fra Molde, men stiller også for Kaliber FKK. Malmedal kom på andreplass - rett bak Singstad - i juniorklassen, og femteplass i senior for de under 163 cm.

- Jeg hadde selvfølgelig håpet å gjøre det litt bedre i seniorklassen, men jeg var ikke i hard nok form. Når jeg ser tilbake på det i etterkant, skjønner jeg utfallet, sier Malmedal.

Drar sammen

Til tross for at hun hadde håpet å gjøre det bedre i NM, klarte også Malmedal å kvalifisere seg til junior-VM.

- Herlig at vi begge får bli med, jeg vet ikke om jeg hadde turt det på egenhånd, så det er bra vi får oppleve det sammen, sier Singstad.

- I forbindelse med dét er vi nødt til å samle inn en god del penger. Det er en lang reise og dyr sport, så vi er i full gang med innsamling, legger hun til.

Fokus på kropp og utseende

Med tanke på at begge jentene holder på med bodyfitness, kan det fort bli mye fokus på kropp og utseende.

- Jeg synes det er litt vanskelig, i hvert fall det å være et forbilde. Det er en etisk problemstilling, fordi man må promotere seg selv i sosiale medier. Samtidig vet man at man er et forbilde for yngre, og at det kan ha en negativ påvirkning, forteller Singstad.

Malmedal synes det er dumt at det fort kan bli for mye fokus rundt dette.

- Man må tenke på helsa, og ikke at det skal se bra ut, sier 22-åringen.

Lettkledde bilder

Jentene forteller at de begge tenker over hva de legger ut i sosiale medier.

- Jeg legger ikke ut mye lettkledde bilder for å se deilig ut, men for å vise muskler. Jeg har fokus på det i stedet for å se bra ut, sier Malmedal.

- Jeg tror det er viktig å fortelle at dette ikke er en helårskropp, men konkurransekropp. Resten av året må man tilbake til det normale livet og den normale fettprosenten, mener Singstad.

- En kjempeutfordring

Fremover er Singstads mål å få gode plasseringer i de neste konkurransene, der VM for seniorer i Polen er først ut.

- Det blir en kjempeutfordring. Junior-VM i Ecuador også, jeg aner ikke hvilke juniorer som stiller, så det blir spennende, sier hun.

- Men først og fremst skal jeg ha det artig. Gå på scenen og være fornøyd, og ikke minst skal jeg kose meg med det. Det er ikke vits i å være på diett i evigheter hvis man ikke synes det er verdt det, og gøy, legger hun til.

Siste år som junior

Neste år er siste året Malmedal kan stille som junior, og hun lurer derfor på om hun skal stille i den klassen i NM neste år også.

- Drømmen nå er først og fremst å gjøre det bra i junior-VM, også får vi bare ta det derifra, sier hun.