Verdensmesterskapet kjøres i gang 23.-24. juli i London, og to av Trondheims pole sport-jenter tar turen dit for å konkurrere om tittelen.

Følg trd.by på Facebook

Uvirkelig

Elise Dahl-Hansen kom på førsteplass i norgesmesterskapet som var i Oslo tidlig i mai, og var derfor sikret VM-deltakelse med en gang. Bjørg Granly kom på en andreplass til tross for at det var hennes første konkurranse, og kom også videre til VM.

- Jeg er veldig fornøyd, og det var en del som ble overrasket. Først og fremst var det uvirkelig, for jeg visste jeg hadde sjans om tredjeplassen, men at jeg skulle klinke til å ta andreplass hadde jeg ikke forventa. Man har alltid et håp, for det er en utrolig opplevelse å få dra til VM, sier Granly.

Fram mot VM skal hun perfeksjonere showet sitt fra NM, og prøve å få til noen flere vanskelige triks før konkurransen. Hun satser hardt på god styrke.

- Du blir bedømt på styrke, kreativitet, fleksibilitet og flyten. Jeg håper på å imponere litt med at jeg kjører mye styrketriks, sier hun.

Ingrid (24) er den eneste i Trondheim med denne hobbyen

Trener sammen

Selv om jentene skal konkurrere mot hverandre i VM, forteller de at de trener sammen og gir hverandre feedback på hva de kan gjøre bedre.

- Jeg ser på Bjørg som en stor konkurrent, men det er også det som får meg til å jobbe hardt. At man er treningspartnere og konkurrenter er sånn det er, man kan gjøre hverandre bedre. Det er selvfølgelig kjipt hvis hun slår meg, men hvis hun gjør det så fortjener hun det. Man er litt lei seg men også glad på den andre sine vegne, sier Elise.

Granly mener selv at bare det å komme til VM er stort nok i seg selv, og at hun ikke har noen forhåpninger om å vinne.

- Det er stort nok å bare være en del av de flinke og bli starstruck av de store. Skulle jeg komme til en finale hadde det vært utrolig kult, det er det jeg jobber opp mot. Men jeg blir ikke skuffet om jeg ikke klarer det, sier hun.

Til venstre henger Elise Dahl-Hansen og til høyre henger Bjørg Granly. Foto: willy larsen/montasje

Selvsikker

Elise var med på VM i fjor, og kom på en 29. plass. I år føler hun seg mer selvsikker, da hun vet hva hun går til.

- Jeg kjenner meg selv bedre som utøver og vet hvordan jeg skal forbedre meg. I fjor gikk det bedre enn jeg hadde forventet, da jeg ikke hadde noen forventninger, sier hun.

Hun forteller at det var veldig lettende å vinne EM, og at hun gjorde alle de riktige valgene. Konkurransen blir enda tøffere på VM, ifølge Elise.

- Det er betraktelig høyere nivå, og mange gode internasjonale utøvere. De jobber sånn som jeg gjør, og de er også mer erfaren. Jeg tør ikke å håpe på å vinne VM. Det er forskjellige dommere og kanskje de liker andre ting enn de på NM, sier 23-åringen.

Silje (24) er nominert til en spesiell poker-pris

Håper på topp ti

I år har hun som mål å komme blant topp ti, noe hun nå jobber mot. 23-åringen fokuserer på å gjøre øvelsene perfekt.

- Jeg er veldig fokusert og tenker og analyserer det jeg gjør hele tiden. Jeg blir bevisst på mine styrker og svakheter, sier Elise.

Ifølge verdensrangeringen i pole dancing på polesports.org, er Elise rangert som nummer to i verden og Bjørg som nummer 15. Den er basert på hvordan de gjorde det i NM, og viser hvordan de ligger an i forhold til konkurrenter fra andre land.

Jentene holder også styrkeworkshop i pole dancing neste uke, der de skal lære bort teknikk og treningsmetoder innen sporten.

Trondheimsgutten Lui (12) vil bli verdens beste kokk