En hodeskade etter en trafikkulykke endret alt for André Berg fra Malvik.

Lik trd.by på Facebook

Men takket være morens iherdighet startet han med snowboard, og det ga han en billett til både X Games i Aspen og X Games i Oslo denne uka.

Elsker snowboard

Da han kjørte sammen med den norske snowboardstjernen Silje Norendal i X Games i Aspen i januar, ble Malvik-mannen en aldri så liten kjendis.

- Telefonen ringte hele tiden etter det bildet med Silje Norendal. Jeg har snakket med TV, vært på God Morgen Norge og mange andre aviser og TV-kanaler. Det er jo gøy å bli litt kjendis på en måte, forteller Berg.

Han er født og oppvokst i Malvik, men bor nå i Oslo. Han startet med snowboard for nesten 16 år siden, etter at moren og assistenten på skolen han gikk på, insisterte at det var en sport for André. I 1996 havnet han i en trafikkulykke som ga han en hodeskade og celebral parese, og han havnet i koma i flere uker. Etter det krevde kroppen opptrening.

- Det tok litt tid, men nå elsker jeg å kjøre brett. Og at det skulle føre meg til verdens største snowboard-konkurranse hadde jeg ikke trodd, sier den blide 30-åringen.

Har du fått med deg at Brage (28) fra Trondheim skal avgjøre hvem som er «verdens beste» skater?

Kjører med stjernene

For gjennom handicapprogrammet i X Games fikk han tidenes julegave: Han var spesielt invitert til å bli med Norendal og resten av de norske utøverne til Aspen for å konkurrere i paraslalom på snowboard.

- Jeg kjørte en runde med Silje, og vi kom på sjuende-plass. Også kjørte jeg en runde alene og havnet på femteplass. Det var en opplevelse for livet, Aspen er det beste stedet jeg har vært, forteller Berg om debuten.

Berg er klar for å kjøre sammen med store internajsonale stjerner nå som X Games har kommet til Oslo. Foto: Michelle Bjellmo

Og som om det ikke var nok har han nå en travel uke når X Games har kommet til Oslo. Og også her får han prøve seg på brettet med de virkelig store stjernene.

- Nå skal jeg til Wyller og kjøre med de store gutta fra utlandet. Dette er jo min hjemmebane, sier Berg når trd.by møter han i Oslo.

Travel mann

Kjendisstatusen etter bildet med Norendal har ført til at han har flere baller i lufta denne uka.

- Jeg har vært med på en TV-innspilling på Tryvann, der jeg skulle lære noen norske kjendiser å stå på snowboard. Det er litt hemmelig fortsatt så jeg kan ikke si så mye om det.

- Får du mange sånne henvendelser?

- Etter bildet av meg og Silje ar det gått slag i slag. Det er jo veldig morsomt å være på TV, så det har jeg ikke noe imot. Jeg har aldri hatt så mange likes før på et bilde, så det har kanskje noe med det å gjøre, forteller Berg.

Slik så hjelmen til Kjersti Buaas ut etter dramatisk fall på snowboard!

Trd.by er på plass på X Games i Oslo, følg oss på Instagram og Snapchat i helga: @trdby!