Mandag vant 19 år gamle Johannes Høsflot Klæbo sprinten i junior-VM i Romania. I dag tirsdag fortsatte han å imponere, da han vant 10-kilometer klassisk, 11 sekunder foran Magnus Kim fra Sør-Korea. Finske Lauri Lepistö tok bronsen.

Kongen av junior-VM

Dermed er Byåsen-løperen i ferd med å bli kongen av junior-VM i 2016. Med flere gull i samme mesterskap er han i ferd med å havne i en svært eksklusiv klubb.

- Egentlig er det bare Thomas (Alsgaard) og Petter (Northug) som har tatt flere medaljer i junior-VM og som i tillegg har hatt stor suksess som seniorer. Johannes er i en eksklusiv klubb. Thomas og Petter dominerte junior-VM totalt og dominerte også etter at de ble seniorer. Det blir spennende å se på fremtiden. Johannes Høsflot Klæbo skal få lov til å være junior og gå steg for steg, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til Adresseavisen.

Høsflot Klæbo har i lengre tid vist at han er blant dem Trøndelag har grunn til å ha forventninger til skisporet i årene som kommer. Under verdenscupen i Drammen tidligere i vinter endte junioren på en sterk 15. plass. I kvartfinalen og semifinalen i junior-VM fortsatte han som i prologen.

LES OGSÅ: Jørgen går ikke langrenn, men er knallgod i dataspill

Trent for dette i hele år

Gull i junior-VM er det største han har opplevd som langrennsløper til nå, fortalte han etter mandagens seier.

- Det er veldig stort. Det er dette jeg har trent for i hele år. Å klare det på første dag i mesterskapet er utrolig stort.

Han mener det overgår 15. plassen i en konkurranse med hele verdenseliten på plass.

- Dette er nok fort det største. Å gå i Drammen og i verdenscupen er alltid stort, men det er dette jeg har jobbet for.

Bare Ingrid driver med denne idretten i Trondheim

God i begge disipliner

19-åringen fra Byåsen ser for seg en utvikling ikke ulik det som ofte er blitt vanlig for internasjonale toppløpere. At de først slår gjennom i sprint, og deretter blir allroundere.

- Jeg er egentlig en skiløper som behersker både skøyting og klassisk, uansett distanse. Internasjonalt og i verdenscupen er det nok lettere å nå gjennom som junior i sprint, sier han.

Høsflot Klæbo er en del av det norske juniorlandslaget. Under junior-VM i fjor reiste han hjem med bronse fra sprinten.

Bak Høsflot Klæbo og koreanske Kim kom Giacomo Gabrielli fra Italia på sprintdistansen i årets junior-VM.

Sjekk ut flere idrettssaker hos trd.by

Dobbeltseier hos jentene

Etter to mislykkede forsøk lyktes Nes-jenta Amalie Håkonsen Ous (19) til fulle mandag.

Med seg opp på seierspallen fikk hun klubbvenninnen Lotta Udnes Weng, som med sitt sølv sikret norsk dobbeltseier i mildværet i Rasnov. I mål skilte det Nes-jentene 22 hundredeler.

Svenske Jenny Solin tok bronsemedaljen.

- Dette betyr utrolig mye for Amalie. Hun har deltatt i tre junior-VM og ikke lyktes før nå. Tidligere har det vært uflaks og stang ut. Dette var det store målet hennes i vinter, sier juniorlandslagstrener Anders Bystrøm til NTB.

Følg trd.by på Facebook