Buldring, eller klatring på store steiner eller formasjoner uten tau, blir stadig mer populært. Tidligere ble det brukt som trening for klatrere, men nå er det en selvstendig idrett som flere har fått øynene opp for.

Lik trd.by på Facebook!

Og i helga arrangeres det norgesmesterskap for sporten på Klatresenteret på Leangen. I år et det 120 deltakere som er påmeldt, med plass til 400 publikummere som kan studere hvert eneste klatretak.

- Det kommer til å bli helt fullt inne i salen, og engasjementet rundt dette er stort. Fredag er det kvalifiseringer og lørdag er det finaler i både herre- og kvinneklasser, forteller arrangør Terje Opheim til trd.by.

Vil ha medalje

I finalen vil deltakerne bli satt på isolat. En og en skal de føres inn på scenen og fra der har de fire minutter på å fullføre løype, eller et bulder, som det heter.

Et av de største trekkplastrene til arrangementet er 23 år gamle Maria Davis Sandbu fra Trondheim. Hun ble norgesmester sist NM var i Trondheim i 2011, og nå skal medisinstudenten kjempe om gullet igjen.

- Jeg konkurrerer ikke aktivt lengre, og det er noen andre veldig flinke som skal være med. Så at jeg får gullet i år tviler jeg på, men jeg skal i alle fall på pallen, sier Sandbu.

Sjekk ut: Trondheims tøffeste treningsgruppe!

Unge talenter

Hun gleder seg til mesterskapet som nok en gang er på hjemmebane, og berømmer Trondheim klatreklubb for innsatsen bak både mesterskapet og klatre-miljøet i byen.

- For syv år siden var det ikke mange som klatret, men nå har det eksplodert på grunn av de fine fasilitetene vi har her i Trondheim. Det har blitt populært og vi avler mange gode klatrere, spesielt yngre.

Også arrangør Opheim mener det er håp for mange unge nye talenter fra Trondheim denne helga.

- Buldremiljøet i Trondheim er voksende, og vi har mange kandidater som kan gjøre seg bemerket i junior-klassene også. Men den største stjernen under helgas NM er kanskje bergenseren Magnus Midtbø, som senest tok NM-gull i tauklatring i Molde i oktober. Han er råsterk og en klar favoritt i herreklassen, forteller Opheim.

Ikke så glad i klatring? Her er 11 yogastillinger du kan gjøre på lesesalen.