trd.by ba gode kolleger i osloby.no om å liste opp det verste med at RBK-fans nok en gang invaderer Oslo. For oss i Trondheim er det jo en ganske etablert sannhet om at RBK i cupfinalen er selve skrekken for oslofolk.

Følg trd.by på Facebook

Men det vil ikke reporter Olav Eggesvik og våre andre oslo-venner være med på. Her er deres 6 grunner til at trøndere faktisk er velkomne til Oslo i helga:

1. Det er så mange av dere her uansett!

Oslo kryr av trøndere. Det er kanskje ikke så rart - Oslo er mulighetenes by, og folk flytter hit fra hele landet. Den største forskjellen er nok at de tar på seg en hvit og svart fotballdrakt i cupfinalehelgen, men jeg er ikke så interessert i fotball. Heia den som vinner!

2. Troillongan henger med turistene uansett

Jeg er redd for at det kan plage de andre turistene som er der. Kanskje amerikanerne som har forvillet seg inn på 3 brødre synes det er litt eksotisk med trøndere i sin sorte og hvite folkedrakt? Men trøndere på besøk er også turister, og de legger igjen mye penger på pizzarestaurantene og utestedene langs Karl Johan og i nærheten av Oslo S.

Heldigvis er Oslo en stor nok by til at vi kan opprette relativt cupfinaletrønderfrie soner, med unntak av de trønderne som bor her allerede. Og det skal trønderne ha, de gjør en innsats for å bli godt integrert, men mange av dem sliter med språket (Joffa er nok en av dem, red.anm.).

3. Det er fullt på The Scotsman

Dette irriterer meg ikke så mye, da jeg ikke henger på Scotsman.

4. Egon Byporten er fullbooket

Se punktet om The Scotsman.

5. Bart

Kom igjen! Byen er full av hipstere og mullaer med helskjegg. Litt variasjon skader ikke.

6. Flere kan få øynene opp for Oslo

Oslo er full av folk som «aldri skal flytte til Oslo», men som finner ut at det egentlig ikke er så verst bare de beveger seg litt utenfor Karl Johans gate og Oslo S. For den vågale trønder, kan Osloby.no for eksempel by på en god oversikt over andre spisesteder enn Egon i Restaurantguiden.

Mer å se i Oslo enn slottet. Foto: Grøtt, Vegard

Lurt på dette? Neppe! Her er 11 helt sykt rare ting du aldri før har tenkt over

I listehumør? Hva med 12 ting som viser at du vokste opp på 90- og 2000-tallet?