Siri, hva var det flaueste som skjedde denne uka? Nei, det var ikke den nye Ronaldo-bysten, men noen gamere som fyrte seg opp fordi hovedpersonene i spillet Last of Us: Part II er homofile.

Selvsagt har ingen av dem prøvd spillet, det kommer først ut i 2019. Men en trailer der de to kvinnelige hovedpersonene kysser hverandre, var mer enn nok til å utløse en aldri så liten krig i kommentarfeltet til gamer.no.

«Skjer med gay picture på fremsiden? Ikke alle som har lyst til å se det der …», skriver én. «Hvis en karakter skal være homofil bør det være fordi det var en del av en god historie, ikke for å være politisk korrekt», skriver en annen.

Det er et tankesett man skulle tro var klekket ut på et lugubert vekkelsesmøte. Men nei, dette har gamerne kommet fram til uten hjelp fra erfarne mørkemenn.

En gang var det foreldregenerasjonen som nappet ut skjermledningen når vi plaffet ned fotgjengere i Grand Theft Auto. Noen av oss spilte Quake i smug i frykt for hva mor og far ville si om de så avkommet kjøre en motorsag inn i buken på en zombie.

Nå har enkelte gamere tydeligvis blitt en gjeng med snøfnugg. Men det er ikke alt som er like farlig. Rive kjeven av en fiende i DOOM? Herlig, rett på Twitch! Jenter som kysser? Iiik!

Det er godt det er noen som har prioriteringene i orden i dette landet.