Er det krise dersom man ikke rekker over alt? Jeg tenker, julen er jo så travel. Det skal være mat på bordet til en hver tid - og aller helst veldig mye å velge i. Det er tross alt jul - tenker mange.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no

Man må bake brød, syv sorter med julebakst og man må vaske skap og skuffer. Gjerne inni dem også. Det er tross alt jul - alt må gjøres i desember. Gaver. Vi må for all del ikke glemme gavene. Vi må gi til alle og en hver, for det har vi jo gjort i alle år og det er tross alt jul.

Et perfekt juletre må til. Vi har egentlig ikke råd til et ekte og fint juletre, men det er jo jul så vi må ha et skikkelig tre. Har heller ikke tid til å skaffe det, men vi må finne tid. Det blir ingen jul uten et ekte juletre - det er tross alt jul.

Da har vi masse pålegg, flere retter vi skal lage til jul, gavene, et ekte juletre og et rent hus med duften av grønnsåpe - det er tross alt jul.

Leserinnlegg: - Det er mørkt og grått og man må ty til hodelykt for å finne igjen trinnene

Så da har man alt da - tenker man. Alt man kunne ønske seg. Eller?

Hva med familien? Vennene? Slekten? Er ikke det noe man burde legge mer vekt på enn å ha det så fantastisk på utsiden av fasaden, og innerst inne vrir det seg skikkelig fordi man har egentlig ikke råd, energi eller tid?

Jeg tror man fokuserer på så utrolig mye som tar for seg ting og tang, men glemmer det å leve i nuet og kanskje snakke med dem man skal feire med. Kanskje alle kan bidra, legge i litt penger og ikke minst tid. Kanskje lage deilige rundstykker og godt brød, og heller kjøpe ferdig bakst? Eller rett og slett, kjøpe alt ferdig?

Det er en spesiell og tung tid for mange. Men også en veldig fin tid av året. Men husk å senk skuldrene, lev i nuet og ta deg tid til det som betyr noe. Venner og familie for eksempel - det er tross alt jul.

Innlegget er opprinnelig publisert på Randi Annettes blogg.