Sommeren har for lengst meldt sin ankomst i Trøndelag (selv om det kanskje ikke føltes sånn i helga), og med den kommer også behovet etter å bevege oss ut. Er det en ting som kjennetegner sesongen vi nå beveger oss inn i, er det nettopp at vi tilbringer så mye tid som mulig utendørs. Enten du foretrekker å slappe av i en hengekøy med ei bok, grille sammen med familien, nyte et glass hvitvin på balkongen med gode venner eller arrangere en sommerlig middag, er en ting sikkert: uteplassen skal være både innbydende og koselig.

Siden de fleste av oss antakelig foretrekker å bruke feriepengene på andre ting enn utemøbler, har vi funnet ti kupp som gjør uteplassen fantastisk uten å koste skjorta.

Bohemsk sommer

Den bohemske trenden har kommet for å bli, iallfall denne sesongen. Og for å være ærlig, protesterer vi ikke akkurat på det. Et hav av tekstiler, lune mønstre og duse farger er nettopp det vi trenger for å kunne slappe av.

Dyrisk inspirasjon

Fuglebur er et must også for oss som ikke har fugler. Foto: Keiserens nye trær

Det mangler ikke på trender som ikke kan skryte av å være dyrevennlige, så vi roper hurra for denne som tar utgangspunkt i dyr uten å skade dem. Istedetfor fugler kan du dekorere med dekorative innslag som lyslenker eller planter.  Disse kan du kjøpe hos blant annet Keiserens Nye Trær.

Og praktisk...

Foto: IKEA

Selv om inspirasjon er sommerens viktigste nøkkelord, er det ikke til å legge skjul på at praktikeren i oss også må bli hørt. Faktisk kan en hylle bli ganske så fin også, hvis du pøser på med planter og kule vaser i alle regnbuens farger.

"Coolt" og "comfy"

Disse utemøblene fra IKEA er absolutt innafor på trendfronten. De koster heller ikke mange tusen, og det er jo et pluss for de mange av oss... Foto: IKEA

For de av oss som ikke har stor hage, er det et pluss at sitteplassen er (iallfall relativt) kompakt. Dette settet passer perfekt for deg og kjæresten, hvis dere utelukkende skal grille ute på balkongen. Med et ekstra sidebord eller en hylle har dere plass til det mest essensielle. Ved å investere i små møbler kan fint pøse på med blomster og andre accessories uten å føle at det blir for mye på liten plass.

La det gro

Blomster er i vinden, og det gjør også krukkene mer ettertraktet. Denne er fra Hay, og såpass nøytral i fargen at den gjør seg på de fleste uteplasser. Den kan kjøpes hos blant annet Rom til Rom her i Trondheim. Foto: Hay

De fleste av oss har fått med seg at planter er hot, hot, hot! Skulle du være en av dem som ikke har tatt dem inn ennå, så er det i det minste et must ute. Og du, det er slutt på den tida hvor blomsterkrukker var noe du kjøpte på gartneriet. I dag er utvalget langt større, de fleste interiørbutikker har som regel satt av en hylle eller to. Skulle du mot formodning ikke finne den perfekte krukken i butikk, kan du også handle via nett.

Lys opp

Det finnes mye fin utebelysning på markedet vil du gå for noe utenom det vanlige, bør du velge farger og mønstre. Denne skjermen er fra IKEA. Foto: IKEA

Selv uteplassen kan trenge ekstra lys, iallfall på sene kvelder. Så hvorfor ikke gå for en design som gjør uteplassen et hakk kulere? Det mangler nemlig ikke på kul utebelysning, og vi slår et slag for både lykter, lyslenker og mer lampeaktige løsninger.

For de minste (eller fashionistaen...)

Flamingoen er kanskje sommerens mest populære fugl, og du kan kjøpe lignende badeleker flere steder om dagen. Denne er fra Kremmerhuset Foto: Kremmerhuset

Ok, så hører denne først og fremst hjemme i et basseng, men den er så kul at den fint kan få plass på gresset også, mener vi. For de færreste av oss svømmer vel rundt hele sommeren? Og for å forklare den noe forvirrende tittelen; ja, disse er designet for kidsa, men om du er aktiv på Instagram har du helt sikkert sett både kjendiser og fashionistaer bruke dem også. For de med barn tør vi påsta at denne er et must...

MER INTERIØRSTOFF:

Denne sjekklista må du bruke når du planlegger nytt kjøkken

Hjemme mikser Lene det meste: - Det kan godt være litt overgrodd

På tide å fornye hjemme? Her er interiørbloggerens 10 beste tips