Til høsten kommer Apple med en helt ny oppdatering til iPhone og iPad, og det er ikke lenge igjen til den nye oppdateringen er tilgjengelig. Nye funksjoner på kameraet, et helt nytt kontrollsenter og mange andre oppdateringer er på listen over oppdateringer.

Niklas Plikk, nyhetssjef i tek.no, har selv testet ut de nye funksjonene i iOS 11, og var mest imponert over den nye oppdateringen til iPad. Han mener Apple endelig har tatt de nødvendige skrittene for å gjøre de kraftigste iPadene et reelt PC-alternativ.

- iOS 11 levde omtrent opp til forventningene jeg hadde på forhånd. Det er enkelte funksjoner som har gjort mobilen litt mer brukervennlig, men de har også gjort noe veldig rart med varslingssenteret.

I stedet for å ha den vanlige listen når du trekker ned fra toppen av skjermen, får du nå opp låsskjermen. Det var ikke helt slik Plikk hadde sett for seg, og han mener det rett og slett er rart og ikke veldig nyttig.

- Det er snakk om en håndfull nye funksjoner, litt oppdatert utseende og noen smarte løsninger. Det er likevel iPad-brukerne som vil oppleve de største endringene.

Her er noen av oppdateringe som kommer:

1. Ikke forstyrr kjøringen

Apple har tidligere lansert Apple CarPlay hvor telefonen kan prate med bilens underholdningssystem. Nå lanserer de flere nye CarPlay-funksjoner, men den som utmerker seg mest er «ikke forstyrr» -funksjonen hvor man ikke forstyrres av anrop, tekstmeldinger eller andre varsler før kjøreturen er over. Hvis noen ringer deg, sender iPhonen automatisk ut en beskjed om at du er ute og kjører.

2. Nye kamerafunksjoner

Apple lover med den nye oppdateringen å forbedre kvaliteten på bildene du tar. Selv om kameraet er det samme skal iPhonen nå ta bedre bilder i lav belysning og det skal bli lettere å lage animasjoner med funksjonen «Live Photos». De har også lagt til en del nye filtre i profesjonell kvalitet.

3. Innendørs kart

I den nye oppdateringen skal det bli enda enklere å bruke Kart på iPhone. Uansett om man skal finne frem til en butikk på et kjøpesenter, eller er usikker på hvilket kjørefelt man faktisk skal kjøre på veien, gjør iPhonen det enklere å finne frem.

4. Helt nytt kontrollsenter

Denne gangen har de ikke bare endret små funksjoner slik de gjorde ved forrige oppdatering. De har rett og slett byttet ut hele kontrollsenteret og du får samlet alle ikonene på en og samme side. Her kan du også tilpasse og endre innstillingene for tingene du gjør mest.

5. QuickType-tastatur

Ble det en rask frokost før jobb og kaffen ble med deg ut døren, og du må sende en utrolig viktig melding til sjefen din? Da kan du i den nye oppdateringen velge énhåndsskriving som flytter tastene automatisk nærmere tommelen din. Nå trenger du ikke å slite like mye med å nå de tastene som er lengst unna!

6. Mer kreative skjermbilder

Har du lastet ned unødige apper hvor du kan tegne og skrive på skjermbildene dine? Nå trenger ikke disse å ta opp plass på telefonen din. Etter å ha tatt et skjermbilde dukker det opp et lite miniatyrbilde i venstre hjørne på skjermen. Trykker du der kommer det opp en redigeringsfunksjon som gir deg muligheten til å tegne og legge til tekst.

7. Totalrenovert App Store

Også App Store har fått en gjennomgang i denne oppdateringen med både nytt utseende og nye funksjoner. I følge Apple selv er dette det største som har skjedd i App Store siden apper, og det skal bli enklere å følge med på hva som skjer i appverdenen.

LES OGSÅ: 21 geniale treningsapper du må ha!

Derfor provoserer de på sosiale medier

Ny app gjør at hvem som helst kan se hvor du er