Hvis du blir stoppet på handletur eller på skolen av denne mannen, har du kanskje en lysende karriere som modell foran deg.

Lik trd.by på Facebook

Ronny Danielsen (36), som er fotograf og eier av det trønderske modellbyrået DP Models, forteller at den beste måten å finne nye ansikter på, er ved å lete der folk ikke er oppmerksomme.

- Vi leter ofte aktivt etter modeller, eller scouting som vi kaller det. I Trondheim går vi på plasser vi vet der er folk, som kjøpesenter og NTNU. I fjor fant vi for eksempel en veldig lovende modell på Pstereo, sier Danielsen.

Alle farger og fasonger

Han står bak modellbyrået som har eksistert i Trondheim i litt over fire år. Til sammen har de knyttet til seg rundt 90 modeller, i samarbeid med andre store byråer i Oslo. Og Trondheim er slett ikke en dum plass når det gjelder å finne nye ansikter til både fashion og reklame.

- Trondheim er en ung og pulserende by, og det er mye forskjellige folk. Vi leter etter folk med særegenhet, og de finnes definitivt her. I hovedsak ser vi etter folk i alle farger og fasonger med hovedvekt på alderen 16 til 24 år, forteller Danielsen.

Han beskriver modellbyrået sitt som folkelig, og mener de er med på å bryte ned noen av ryktene som verserer om modellbransjen.

- Vi er seriøse aktører og lover ikke gull og grønne skoger til modellene. Vi vil at folk skal studere og jobbe og heller ha dette som en bijobb, for man vet aldri hvor det fører. Det finnes folk som lever av å være modell, men det er jo svært, svært få. Hos oss kan de som er aktuelle få prøve det ut i trygge omgivelser uten press, mener Danielsen.

Han mener også at mange har feil forestillinger om hva som skal til for å være modell i dag.

- Uansett hvilken type modell man snakker om, er det beinhardt arbeid. Man må være på topp og representere hver gang, så det er slett ingen lett jobb som mange kanskje tror, sier han.

Les også: Derfor droppet Monika modellkarrieren, selv om hun vant flere kåringer.

Vil ikke ha kroppspress

Og selv om de har mange unge modellspirer tilknyttet seg, mener han at grensene er klare.

- Mange blir oppdaget som ung, og da er dialog med foreldre veldig viktig. Vi vil ha fokus på sunne forhold til både mat, trening og kroppspress.

- Men er ikke kroppspress noe som hører med bransjen?

- Det er noe vi aktivt jobber imot med klar dialog og kommunikasjon, spesielt når modellene er unge. Man trenger ikke nødvendigvis være både veldig høy eller veldig tynn for å lykkes, mener Danielsen.

- Hvordan reagerer folk når dere stopper de på gata, da?

- De aller fleste blir smigret, så det er jo veldig bra. Det er nok mange som har gått rundt og vært nysgjerrig på å prøve seg, men aldri turt å ta kontakt. Og mange tror de ikke ser «riktig ut». Men sannheten er at det ikke finnes noen fasit, hva som er ettertraktet i bransjen endrer seg hele tiden og vi er ute etter folk med forskjellig utseende.

- Tror du den neste store modellen kan finnes i Trondheim?

- Det skal du slett ikke se bort fra, sier Danielsen.

Modell i magen? Det er håp! Viktoria Konstanse Strand Kvalsvik (23) ble oppdaget på Bunnpris i Trondheim. Nå lever hun modelldrømmen i New York.

Sjekk også ut: 400 000 følger trønderjenta Thereses øyebryn på Instagram.